Noi tensiuni între Armenia şi Azerbaijan. Cele două ţări au anunțat despre reluarea atacurilor la graniță

Noi tensiuni între Armenia şi Azerbaijan. Cele două ţări au anunțat despre reluarea atacurilor la graniță

Distribuie

Noi tensiuni între Armenia şi Azerbaijan. După o scurtă acalmie, cele două ţări au anunțat despre reluarea atacurilor la graniță.  Ele se învinuiesc reciproc de bombardarea zonelor civile de la hotar.

Ministrul azer al Apărării spune că Armenia a lansat focuri de armă asupra satelor în care se află militari azeri, iar ministrul armean al Apărării a publicat imagini de la atacul unui sat armenesc la graniţa cu Azerbaijanul.

Secretarul de presă al ministerului Apărării din Armenia a făcut publice imagini în care se văd nori de fum, care se ridică deasupra unei localități de lângă graniţă. Cu o zi înainte de asta, la Baku a avut loc un protest de amploare. Oamenii şi-au exprimat susţinerea pentru Armata Națională şi au cerut autorităţilor să declare război Armeniei pentru a întoarce Karabahul.

Potrivit presei locale, nu se știe exact numărul participanților la protest, dar este vorba de mii de persoane. Ultima dată, o manifestaţie de o asemenea amploare a avut loc în anul 2016. Confruntările armate de la graniţa Armeniei cu Azerbaijan au izbucnit în data de 12 iulie și au durat câteva zile. În urma acestora, 16 militari din ambele tabere şi-au pierdut viaţa. Cele două ţări sunt în conflict din cauza regiunii separatiste Nagorno-Karabah. Mai multe țări ale lumii și organizații internaționale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația de la granița armeano-azeră și au chemat părțile la dialog.


Distribuie
..