O bunică din Chişinău cere ajutor pentru nepoţii ei gemeni. Își doresc o casă proprie

O bunică din Chişinău cere ajutor pentru nepoţii ei gemeni. Își doresc o casă proprie

O bunică din Chişinău cere ajutor pentru nepoţii ei gemeni, în vârstă de 11 ani. Femeia, împreună cu cei doi băieţi sunt nevoiţi să locuiască în garsoniera concubinului său de doar 16 metri pătraţi, după ce casa i-a fost mistuită de un incendiu. Mama gemenilor a murit acum un an, iar tatăl acestora a întrerupt orice legătură cu familia. Tot ce-şi doresc acum cei doi băieţi este o casă proprie în care să-şi poată petrece liniştiţi copilăria.
Tatiana Hamurari povesteşte că fiica ei a născut la vârsta de 17 ani, nefiind căsătorită.

„Când s-au născut băieţii sigur că era bucurie. Mai ales că erau gemeni. Probleme au fost că era nevoie de mulţi pamperşi. Dar eu o ajutam pe fată, ea a stat trei ani la Căpriana până s-a dus la Străşeni la tatăl lor.”

Bunica copiilor recunoaşte că ultimii doi ani din viața fiicei sale au fost atât de dificili, încât a fost nevoită să-i ducă pe gemeni la o şcoală-internat.

„Când am sunat să-i iau la înmormântare, nu au vrut să-i dea, că era COVID, erau în zona roşie şi ca să nu-i traumăm. Nu au vrut să mi-i dea.”

Băieţii îşi vedeau mama şi bunica o dată pe lună şi veneau acasă doar în vacanţă.

„Când era vara şi mama se ducea la lucru noi făceam blinele. Si cînd vinea mămica mânca câte o bucată şi zecea „E prea dulce”. Şi mămica când facea macaroane noi nu aveam răbdare şi puneam în strachină şi mâncam.”

Tatăl copiilor nu figurează în acte, aşa că imediat după moartea mamei gemenilor nu a mai luat legătura cu cei doi băieţi. Singura care le-a rămas alături este bunica. Aceasta însă nu avea unde să-i crească, întrucât, acum trei ani, casa i-a fost făcută scrum de un incendiu.

„Asta a fost în timp de iarnă. Eu eram la lucru. Era după moartea soţului, lucram câte două smene, stăteam atunci cu un bolnav. Mi-au sunat din sat femeile şi mi-au spus că arde casa. Eu au crezut că e o glumă. Dar când mi-a trimis video, era arsă de tot.”

În prezent, bunica şi cei doi nepoţi locuiesc într-o garsonieră, care aparţine concubinului ei. Bărbatul a fost de acord să-i adăpostească pe toţi trei într-o locuinţă de doar 16 metri pătraţi.

„Eu tare mult doresc sau să construiesc casa la Căpriana sau să-mi iau o căsuţă, să am unde trăi. Băieţii cresc, nu putem dormi într-o cămeruţă. Bodaproste şi de asta, nu zic nimic. Dar aş vrea o căsuţă. Tare vreau să înveţe, să crească sănătoşi. Să uite scârba care au avut foarte mare. Asta e cel mai mult. Şi să înveţe. Dacă înveţi, creşti om mare.”

Cei care vor să ajute această familie să-şi cumpere o casă pot dona orice sumă de bani pe site-ul www.mcharity.org sau o pot suna pe Tatiana Hamurari la numărul de telefon 069212241.

..