O familie numeroasă din satul Sadova, raionul Călăraşi, a rămas pe drumuri, după ce casa în care locuia a ars ca o torţă

O familie numeroasă din satul Sadova, raionul Călăraşi, a rămas pe drumuri, după ce casa în care locuia a ars ca o torţă

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

În plină pandemie o familie numeroasă din satul Sadova, raionul Călăraşi a rămas fără acoperiş deasupra capului.
Locuinţa a ars aproape în totalitate, după ce a fost incendiată din întâmplare de către unul dintre copii.
Acum, familia Tertiuc, care are cinci băieţi, dintre care unul de numai 3 luni, cere disperat ajutorul oamenilor, pentru a-şi ridica o nouă locuinţă.

Nenorocirea s-a produs în dimineaţa zilei de 18 iunie. Aliona Tertiuc povesteşte că era în curte, atunci când fecioriul, de patru ani, care s-ar fi jucat cu chibriturile, a venit şi i-a spus că locuinţa a luat foc.

„Mama, arde casa cea mare, canapeaua nou – nouţă arde. Am luat repede căldarea şi am udat canapeaua ca să o scap şi să salvez, dar a luat foc draperia, fereastra, podul şi când m-am băgat să mai scap ceva a căzut peste mine o scândură arsă”.

Soţul femeii şi ceilalţi patru copii dormeau în altă cameră. Ca prin minune aceştia au scăpat vii şi nevătămaţi, dar cuplul nu a putut salva economiile de 16 mii de lei şi nici actele de identitate.

„- Eu dormeam, după tura de noapte şi ori Gheorghiţă, ori Victoraş, unul dintre ei s-a apropiat şi m-am trezit, şi am apucat tot ce am putut şi afară.
– Ce aţi reuşit să salvaţi?
– Numai televizorul, plasma”.

Când au sosit pompierii, focul cuprinsese deja întreaga locuinţă, aşa că misiunea salvatorilor a fost una dificilă.

„Flăcările au pornit din sufragerie şi s-au extins cu o repeziciune greu de imaginat prin toată casa. Vâlvătaia a fost atât de puternică, încât din locuinţa cu patru camere a familiei Tertiuc au rămas doar pereţii. Restul a fost făcut scrum”.

Acum, cei şapte membri ai familiei se adăpostesc temporar într-o casă oferită de autorităţile publice locale. Condiţiile sunt însă modeste, iar la fiecare precipitaţie plouă ca afară.

„Iată, aici unde este pata asta, unde este ud a curs şi am pus ligheane, căldări.

Autorităţile locale au anunţat că vor examina posibilităţile financiare pentru a vedea ce ajutor bănesc vor putea oferi familiei în dificultate.

„Cred că în jurul de 40 de mii, dar trebuie de evaluat posibilităţile financiare a Primăriei”.

Însă pentru o nouă locuinţă, cuplul are nevoie de cel puţin 200 de mii de lei, o sumă pe care familia nu o poate agonisi prea curând. Familia trăieşte doar din salariul de aproape patru mii de lei al bărbatului, care lucrează mecanic în raionul Călăraşi. Femeia este şomeră şi îngrijeşte de cei cinci băieţi, cu vârsta cuprinsă între 13 ani şi 3 luni. Cu lacrimi în ochi, cuplul cere ajutorul oamenilor cu inimă mare.

„Cu 20 de lei, 30 de lei, cu o bucată de acoperiş, cu un lemn vreau să mă ajute. Vrem să ne mutăm în casă noastră, dar un mic ajutor vreau de la oameni”.

Persoanele care vor să ajute familia Tertiuc, pot suna la numărul de telefon afişat pe ecran – 069044651.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..