O firmă de transport, care ar aparţine unui membru PL, a câştigat de la primăria capitalei,  10 milioane de lei

O firmă de transport, care ar aparţine unui membru PL, a câştigat de la primăria capitalei, 10 milioane de lei

Distribuie

Se întâmmplă după ce compania Ruta-Prim a acţionat în judecată autorităţile locale pentru că ar fi refuzat să-i plătească despăgubiri în schimbul transportării gratuite a anumitor categorii de călători.

Sentinţa care obligă primăria Chişinău să plătească o despăgubire de zece milioane de lei a fost pronunţată de Curtea de Apel Chişinău încă în luna aprilie. Administraţia Ruta-Prim a argumentat că în perioada 2010-2012 ar fi deservit lunar câte 400 de pasageri, care beneficiau de dreptul de a călători gratuit, prin urmare, are dreptul la compensaţie.

Culmea este că şeful adjunct al Direcţiei Transport susţine că a aflat din presă despre litigiul dintre primărie şi compania de transport.

Reprezentanţii Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Capitalei afirmă că vor contesta decizia Curţii de Apel. Ei susţin că solicitările companiei de transport sunt neîntemeiate.

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Teodor Cârnaţ spune că în cazul în care Primăria Capitalei va solicita recurs, cererea ar putea fi respinsă, deoarece, întâmplător, sau nu, termenul legal de depunere a acesteia a fost depăşit. În prezent, Consiliul Muncipal Chişinău achită anual aceleiaşi companii 4 milioane de lei pentru transportarea pasagerilor care beneficiază de facilităţi.

 


Distribuie
..

Leave a Reply