O nouă premieră în cinematografia din ţară

O nouă premieră în cinematografia din ţară

O nouă premieră în cinematografia din ţară. De data aceasta este vorba de comedia ”Maior Perdunescu”. Pelicula este semnată de regizorul ucrainean, Iurii Stîţcovschii, iar filmările pentru această producţie au început acum nouă ani. Comedia a fost lansată într-un cerc restrâns, la un cinematograf din Capitală. A fost o supriză şi pentru actorii care s-au filmat, pentru că nu au văzut pelicula până la premieră. Filmul va fi difuzat pe platforme online de joi, 17 noiembrie.

Regizorul filmului, ucraineanul Iurii Stîţcovschii povesteşte că iniţial producţia trebuia să fie un serial din 24 de episoade. Pe parcurs, însă, au apărut multe schimbări şi s-a ajuns într-un final la …comedie. Filmările s-au desfăşurat la Chişinău, în ore nocturne. Regizorul mărturiseşte că i-a plăcut să facă echipă cu actorii moldoveni.

” Iubesc foarte mult Moldova. Îmi plac foarte mult oamenii din Chişinău, pentru că sunt foarte optimişti şi sunt oameni buni. Actori minunaţi, am făcut cunoştinţă cu actori foarte buni, care, din punctul meu de vedere, în Moldova nu sunt apreciaţi destul, deoarece nu este suficientă activitate pentru ei. Totuşi, sunt oameni geniali şi mi-au plăcut foarte mult.”

Filmul ilustrează peripeţiile unui poliţist ghinionist, iar rolul principal i-a revenit actorului moldovean Igor Chistol.

” Este un soi de parodie la filmele poliţiste. Au fost câţiva ani buni în urmă. Noi nu prea ştiam despre ce este vorba, la început era premiza de a face un serial de lungă durată, iar noi de trei ori am încercat să facem serie pilot. Materialul care a rămas a devenit ulterior film, de aceea eu habar nu am ce o să văd în seara asta. Eu nu-mi mai aduc aminte cu exactitate perioada respectivă, dar eu atunci filmam foarte mult, pentru mine a fost ca un joc.”

Actorii au aşteptat premiera, or comedia a fost filmată acum nouă ani şi nici unul dintre ei nu a vizionat pelicula montată.

”Foarte dinamic, uneori imprevizibil şi foarte interesant. Cu cascadorii, cu pirotehnie, cu nopţi nedormite. Foarte vesel a fost. Zece ani a fost aşteptat, experienţa a durat trei ani de zile. A fost de neuitat, s-a format o echipă destul de bună şi de interesantă şi păcat că nu a avut continuitate, dar sperăm să fie continuitate.”

”Experienţa la momentul acela era puţin mai mică decât acum. Acum, desigur este o experienţă de mulţi ani, bogată. Pentru mine a fost foarte complicat pentru că trebuia să joc ceva de comedie, ceea ce este foarte greu pentru mine. În toate filmele în care joc sunt o persoană severă, ceva mai dur. Trucurile pe care le-am făcut este un jos.”

..