O tânără din Cahul a pus pe roate o afacere inedită cu miros de flori

O tânără din Cahul a pus pe roate o afacere inedită cu miros de flori

A pus pe roate o afacere inedită care cucereşte inimile femeilor şi face mai uşoară viaţa bărbaţilor. Vorbim despre Mihaela Vodă, o tânără de 31 de ani din Cahul, care vinde abonamente la florărie. Beneficiarii acestor tichete primesc, cu o anumită regularitate, flori proaspete de sezon. Mihaela Vodă spune că ideea i-a venit în Marea Britanie, acolo unde asemenea afaceri se bucură de popularitate.

„Florile vin în cutie. Vin cu un ghid de aranjare şi femeia când primeşte florile îşi aranjează florile aşa cum vrea ea, după dispoziţia ei şi după creativitatea ei”, a spus antreprenoarea.

Tânăra are o regulă de aur: florile care ajung la beneficiari sunt mereu proaspete, culese din serele producătorilor autohtoni.

„Clienţii noştri primesc flori autohtone şi de sezon din mai multe considerente. Susţinem producătorii locali, florile mereu sunt diferite, dacă în ianuarie putem să avem lalele, în august avem eustome şi, în permanenţă, avem o noutate”, a relatat Mihaela Vodă.

Antreprenoarea spune că cei mai mulţi clienţi sunt bărbaţi care cumpără abonamente pentru soţii sau mame. Totuşi, la serviciile Mihaelei Vodă apelează şi întreprinderi mari. Daniela Polevoi este manager de resurse umane în cadrul unei companii care oferă flori angajaţilor de ziua lor.

„Nu mai este necesar să alegi tu care flori, bazându-te pe încrederea unor companii profesioniste îţi este mult mai uşor să aduci bucurie în casă, în familie, în companie”, a declarat Daniela Poveloi, manager resurse umane.

La început Mihaela Vodă achiziţiona materia primă de la florari. Recent, tânăra a reușit să construiască în Cahul o seră performantă, unde anul împrejur poate creşte flori. Recent, antreprenoarea a reuşit să-şi extindă afacerea datorită unui grant de 270 de mii de lei obținut în cadrul Parteneriatului Local de Ocupare, o inițiativă implementată cu sprijinul Organizației Internaționale a Muncii.

„Grantul obţinut de la Organizaţia Internaţională a Muncii ne-a ajutat să ne creştem încrederea şi să ne validăm convingerea că această idee are şansa să fie iubită de către public”, a adăugat antreprenoarea.

În cadrul Parteneriatului Local de Ocupare în raionul Cahul au fost create 135 de locuri de muncă, dar şi s-au lansat 20 de start-up-uri și două cooperative.

..