O vioară Stradivarius a fost descoperită de vameşi pe Aeroportul International Chişinău

O vioară Stradivarius a fost descoperită de vameşi pe Aeroportul International Chişinău

Distribuie

O vioară care ar fi confecţionată în anul 1700 de celebrul lutier italian Stradivarius a fost descoperită de vameşi pe Aeroportul International Chişinău.
Instrumentul muzical, care poate valora milioane de euro, a fost găsit în valiza unei femei în timpul controlului de securitate.

Femeia, care este cetăţean al Republicii Moldova, intenționa să urce la bordul unei aeronave pentru a ajunge în Federaţia Rusă în data de 22 octombrie. În urma verificărilor de rutină de la aeroport, vameşii au descoperit în valiza femeii o vioară
însoţită de un document de evaluare a instrumentului muzical, prin care aceasta ar fi fost estimată la un preț de aproximativ 2 milioane de euro. În cadrul audierilor, ea a declarat că se deplasa într-un turneu muzical. Nu se ştie însă cum a ajuns obiectul valoros în posesia femeii. Şeful adjunct al PCCOCS, Vladislav Bobrov nu ne-a putut confirma faptul că vioara aparține celebrului lutier italian Stradivarius, însă obiectul a fost ridicat pentru a fi suspus expertizei. În acest caz a fost pornită o cauză penală pentru tentativă de contrabandă și contrabandă cu valori culturale. Pentru asemenea infracțiune, persoana riscă 275 de mii de lei amendă sau până la cinci ani de pușcărie.


Distribuie
..