Oameni de afaceri, diplomaţi şi sportivi au participat la un meci de golf caritabil. Unde vor ajunge banii câştigătorului concursului

Oameni de afaceri, diplomaţi şi sportivi au participat la un meci de golf caritabil. Unde vor ajunge banii câştigătorului concursului

Distribuie

Oameni de afaceri, diplomaţi acreditaţi în ţara noastră şi membri ai Federației de Golf au participat la un concurs pentru o cauză nobilă.
Premiul mare, în valoare de 10.000 de euro, a fost oferit reprezentanţilor Casei-internat pentru copii cu deficienţe mintale din Orhei.
Managerii instituţiei declară că vor folosi aceşti bani pentru a amenaja curtea internatului.

Evenimentul Ambassador Charity Golf Cup a fost organizat în premieră în ţara noastră. Pe terenul de golf de lângă satul Chetrosu şi-au dat întâlnire diplomaţi din Bulgaria, Italia, Letonia, oameni de afaceri şi membri ai Federației de Golf. Jucătorii au concurat pentru premiul mare în valoare de zece mii de euro. Organizatorii evenimentului spun că îşi propune în aşa mod să-i ajute pe cei aflaţi în dificultate, dar şi să promoveze golful în Republica Moldova.

„Prima dată în istoria Moldovei a apărut ideea să arătăm că moldovenii pot juca golf, cum sunt regulile, eticheta şi este o acţiune foarte culturală. Toate ambasadele, unde ne-am adresat, susţinerea a fost o sută de procente. Sperăm că evenimentul acesta aşa de frumos va fi anual şi sper că la anul vor fi mai mulţi participanţi.”

”Am reuşit să organizăm ceva foarte interesant, Charity Cup, cupa binefacerii, la care participă atât reprezentanţi ai Federaţiei de Golf, cât şi reprezentanţi ai corpurilor diplomatice. Credem că este important în primul rând pentru societatea moldovenească, pe care ne propunem să o susţinem şi, desigur, pentru beneficiarii şcolii internat.”

Reprezentanţii misiunilor diplomatice din ţara noastră au acceptat provocarea şi spun că sunt încântanţi că premiul cel mare va ajunge la copiii.

”Sunt pasionat de golf, am prieteni moldoveni care vin aici, îmi face plăcere să-i întâlnesc. Azi este pentru caritate, deci, particip benevol la asemenea activităţi. Sunt mulţi copii, mulţi oameni care au nevoie, iar noi, reprezentanţii ambasadei suntem cointeresați să-i ajutăm pe cei defavorizaţi.”

După un meci care a durat mai bine de trei ore, au fost desemnaţi câştigătorii.

Echipa câştigătoare a înmânat premiul cel mare directorului interimar al Casei-Internat pentru copiii cu nevoi speciale din Orhei. Directoarea ne-a spus că banii vor fi cheltuiţi pentru amenajarea curţii instituţiei, astfel încât copiii să se poată bucura de un spaţiu special amenajat.

„Într-adevăr, suntem foarte bucuroşi de acest gest pe care l-au decis organizatorii şi că au ales instituţia noastră din multe altele, iar donaţia aceasta sigur este una foarte importantă pentru noi deoarece cu ajutorul ei, vom putea face o schimbare pe teritoriul instituţiei.”

Casa-internat pentru copii cu deficiențe mintale din Orhei oferă plasament pentru aproape două sute de copii cu nevoi speciale.


Distribuie
..