Omorul de la Sângerei: Cei doi suspecți, plasați în arest

Omorul de la Sângerei: Cei doi suspecți, plasați în arest

Doi bărbați, reținuți pentru că ar fi împușcat acum cinci zile un tânăr, își vor petrece următoarele 20 de zile în arest preventiv, în penitenciarul numărul 13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul la Ciocana, care au admis parțial demersul procurorilor. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, care a precizat că procurorii urmează să studieze încheierea, iar apoi vor decide dacă o vor contesta.

Cazul s-a produs duminica trecută, într-o pădure din Sîngerei. Un tânăr de 29 de ani a fost împușcat în cap chiar sub ochii iubitei sale.
Potrivit poliţiei, cuplul a dormit noaptea în pădure şi a fost trezit de nişte fluierături. Bărbatul s-a ridicat să vadă ce se întâmplă şi atunci a fost împuşcat. Văzându-şi iubitul doborât la pământ şi plin de sânge, femeia a fugit după ajutor în cel mai apropiat sat, la Frunzeşti. Suspecţii, în vârstă de 38 și 44 de ani, sunt din Chișinău și Sîngerei, şi au fost reținuți la trei zile de la crimă. A fost găsită recent şi arma crimei, o lunetă dotată cu termovizor, care era deținută ilegal de către unul din cei doi suspecţi. Ambii bănuiți au antecedente penale.

Șeful interimar al PCCOCS, Sergiu Rusu, a precizat că în acest caz a fost pornit un dosar penal pe trei capete de acuzare: omor, braconaj și folosirea ilegală a muniţiilor şi armei de foc.

..