Omorul minorei de 16 ani a şocat o întreagă comunitate. Părinții îndurerați cer dreptate în acest caz

Omorul minorei de 16 ani a şocat o întreagă comunitate. Părinții îndurerați cer dreptate în acest caz

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  
  7
  Shares

Omorul minorei de 16 ani din satul Codreanca, Străşeni a şocat localnicii.
Familia victimei nu-şi poate explica gestul tânărului ucigaş, care a înjunghiat-o şi a lăsat-o câteva zile într-un apartament din Chişinău.
Tatăl şi-a recunoscut cu greu fiica şi nu-şi doreşte altceva decât dreptate.

Tatăl tinerei ucise de către iubitul ei a fost anunţat de poliţie despre tragedie a doua zi după ce fiica mai mare i-a spus că fata dispăruse. A recunoscut-o doar după un semn de pe corp, pe care îl avea din copilărie.

„Şi am fost la morgă. Şi am văzut-o. Dar n-am cunoscut-o. Ea la piciorul stâng a fost de micuţă opărită şi avea o pată după arsura ceea.”

Ion Budici a divorţat de mama copilei ucise. Femeia este plecată la muncă în Italia. Cuplul are împreună trei copii. Fiica ucisă învăţa la un colegiu din Capitală.Recent, ea fusese cu iubitul în ospeţie la tatăl ei.

” Băiat normal. Ei de un an de zile prieteneau. Eu nu m-am gândit aşa… O iubea tare. Tare o iubea. Numai după dânsa umbla, cu flori şi cu cadouri, şi cu toate celea. Trebuie judecat în numele legii. Legea socoate… Cum şi-a bătut el joc. Cine ştie câte ceasuri s-a chinuit fata, până şi-a dat sufletul dintr-însa. S-o laşi tăiată, s-o încui şi să fugi.”

Mătuşa minorei afirmă că neînţelegerile între cei doi s-ar fi iscat din cauză că tânăra ar fi avut o criză de gelozie.

„Nu mi-a părut aşa un băiat rău, să facă lucrul ăsta. Dar am înţeles cum a fost asta: ea a văzut o scrisoare în telefon de la altă prietenă la dânsul.”

„Nu ne-am aşteptat la aşa ceva. Doamne fereşte. Nu pot să-mi vin în fire.”

„Ieri când a auzit şcoala de cazul acesta, plângeau toţi în toate părţile. Şi învăţătorii, şi elevii, toţi.”

„Nici nu am cuvinte să spun. Iată mama lor s-a pornit ieri din Italia.”

Tânărul care şi-a ucis iubita este din Şerpeni, Anenii Noi. Mama sa ştia despre relaţia celor doi, însă pe tânără o cunoştea doar din fotografii. Femeia regretă cele întâmplate.

„Îmi pare rău de ce a făcut, dar nu pot întoarce nimic. Nici de fată nu-mi închipui că-i moartă. Eu totdeauna o văd în fotografii.”

Localnicii din Şerpeni au doar cuvinte de laudă pentru tânăr şi familia acestuia.

„Dintr-o familie extraordinară, v-aş spune. O mamă super de muncitoare. Tata a fost peste hotare, a venit în sat îndată, nu s-a mai odihnit, s-a aranjat la carieră, lucrează. Şi nu, e dintr-o familie, că am rămas şocată.”

„Şi tăticu e bravo, şi mămica e bravo. Sunt disciplinaţi, vorbesc ce trebuie, totu-i la locul lor, dar dă, mă rog, dacă copiii în ziua de azi aşa fac şotii multe.”

„Aceştia trebuie pedepsiţi. Nu ai putut, leapădă, du-te, desparte-te. Nu poţi să faci aşa.”

Procurorii i-au înaintat tânărului învinuirea și au depus demersul la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana. Aceştia cer 30 de zile de arest. La audieri, iubitul fetei, în vârstă de 18 ani, a recunoscut că a înjunghiat-o, după ce s-au certat.

”Dumnealui își recunoaște vina în totalitate și se căiește sincer de cele comise. Este predispus să meargă la reconstituirea faptei la fața locului. La moment este analizată doar o singură versiune, că fetița a murit în urma aplicării loviturii de cuțit. Totodată, cercetăm suplimentar dacă asupra acesteea au fost aplicate careva lovituri, fie a fost poate afixiată de către făptaș”.

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să-şi petreacă restul vieţii în închisoare.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 • 7
 •  
 •  
  7
  Shares