Pandemia de COVID-19 nu amână Sărbătoarea Naţională – Ziua Vinului.  Cum va fi marcată în acest an

Pandemia de COVID-19 nu amână Sărbătoarea Naţională – Ziua Vinului. Cum va fi marcată în acest an

Distribuie

Pandemia de COVID-19 nu poate afecta total Ziua Naţională a Vinului.
Chiar dacă evenimentele tradiţionale care aveau loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi care adunau mii de moldoveni şi turişti străini au fost anulate, tradiţia va fi respectată.
Doar că în acest an Ziua Naţională a Vinului va fi desfăşurată online.

” Anul acest nu vom organiza petrecere, în schimb, în casa fiecăruia dintre noi, se va deschide o sticlă de vin bun, iar asta este cu adevărat sărbătoare!”

Sloganul evenimentului, care este unul sugestiv: „Eu deVIN sărbătoare” ne îndemnă să stăm acasă, în sânul familiei sau alături de prieteni şi să gustăm vinurile moldoveneşti. Organizatorii şi-au propus să facă o retrospectivă a acestei sărbători, marcată pentru prima dată în ţara noastră în anul 2002, astfel că posturile de radio şi TV vor difuza emisiuni şi ediţii speciale despre industria vinului şi personalităţi care au marcat sectorul vitivinicol.

„Partea festivă, cu premierea producătorilor, va fi desfăşurată cu toate măsurile de rigoare în Centrul Capitalei, acolo vor fi înmânate principalele premii, avem deja vreo zece, dar mai urmează, câştigătorul încă nu l-am identificat, urmează să fie hotărârea Guvernului şi vom anunţa atunci.”

„În Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi doar decernarea premiilor, dar toate întreprinderile îşi vor deschide uşile pentru degustaţie, expoziţie sau crame, pentru cele mai bune vinuri care le deţin. Ei vor fi alături cu programe culturale la ei în întreprindere. ”

Iar vinările din ţară au pregătit programe speciale, dar cu respectarea tuturor măsurile de siguranţă.

” Din roada acestui an, vom crea un vin înverșunat, trecut prin încercarea distanţării, care va ieşi ca-n poveste, un vin şi mai bun, şi mai apreciat în lumea mare!”

„Noi planificăm un eveniment cu o cină selectă, în parteneriat cu un restaurant din Capitală, ne vom axa pe degustarea vinurilor premiate la Modus vini, vom avea o mică sărbătoare şi la vinărie. Activităţile nu se rezumă doar la Capitală, vom extinde sărbătoarea la vinărie.”

Organizatorii şi-au mai propus să amenajeze în centrul Capitalei o expoziţie de etichete pentru sticle de vin, de la cele de acum o sută de ani, până la cele care mai pot fi văzute şi acum pe rafturile magazinelor. Ziua Naţională a Vinului a ajuns la cea de-a XIX-a ediţie, iar în acest an va fi marcată în zilele de 3 şi 4 octombrie.

” Anul acesta, fiecare devine sărbătoare! Eu devin sărbătoare!”


Distribuie
..