Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care își propune să apropie Ucraina de statutul de candidat la aderarea în UE

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care își propune să apropie Ucraina de statutul de candidat la aderarea în UE

Distribuie

Parlamentul European a adoptat un proiect de rezoluţie, în care condamnă atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei și cere Moscovei să-și retrag trupele.
Documentul prevede aducerea în fața justiției a lui Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko.

 

Textul rezoluției, în care Parlamentul EUropean condamnă invazia militară a Rusiei în Ucraina „denunță recunoașterea unilaterală de către Federația Rusă a independenței zonelor ocupate în regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina și îndeamnă toate țările să se abțină de a se alătura acestei recunoașteri”.
De asemenea, eurodeputaţii condamnă cu fermitate amenințările adresate de Federația Rusă statelor membre, care nu fac parte din NATO și „invită statele membre să accelereze furnizarea de armament de apărare Ucrainei”.
Mai mult, Uniunea Europeană a început procedura de examinare a cererii Ucrainei de aderare la blocul comunitar.
Informaţia a fost confirmată de Vsevolod Cenţov, reprezentantul Ucrainei la Uniunea Europeană, care a oferit oficial documentul omologului său din Franţa, ţară care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.


Distribuie
..