Pavel Filip, la întrunirea Internaționalei Socialiste de la New York: Partidul Democrat din Moldova se va axa şi mai mult pe nevoile cetățenilor

Pavel Filip, la întrunirea Internaționalei Socialiste de la New York: Partidul Democrat din Moldova se va axa şi mai mult pe nevoile cetățenilor

Partidul Democrat din Moldova se va axa şi mai mult pe nevoile cetățenilor. Iar programul de guvernare va rămâne bazat pe Acordul de Asociere cu UE şi realizarea angajamentelor din cadrul Parteneriatului Estic. Declaraţia a fost făcută ieri, de către premierul Republicii Moldova, prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Pavel Filip, la întrunirea Internaționalei Socialiste de la New York.

Pavel Filip a declarat că PDM a lansat, recent, platforma politică „Pro Moldova”. Aceasta se adreseze oamenilor şi are ca scop identificarea soluţiilor pentru creşterea standardelor sociale, politice şi economice.

„Pledoaria mea în aceste vremuri complicate este de a poziţiona prioritar poporul, ascultând nevoile sale pentru a face paşi corecţi în direcţia cea bună. Orientarea spre oameni a partidului meu, pe care am transformat-o într-un program politic este fundamentată pe obiectivele de asigurare a păcii într-o regiune dificilă.”

Pavel Filip a mai amintit şi despre demersurile internaționale ale Moldovei privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul său. Premierul a făcut referire la rezoluția Adunării Generale a ONU, din luna iunie, și la declarația adoptată după summit-ul NATO, din luna iulie, de la Bruxelles, în care s-a cerut din nou acest lucru. Pavel Filip a adresat mulţumiri pentru sprijinul internațional în depășirea problemelor de securitate ale ţării noatre.

„Din punct de vedere economic, noi nu mai depindem de controlul politic al Moscovei asupra comerţului, deoarece ne-am diversificat legăturile cu Occidentul şi ne-am asigurat o tranziţie durabilă spre pieţe libere. ”

În mesajul său, prim-vicepreședintele PDM a vorbit şi despre rezultatele înregistrate în cadrul parteneriatului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. El a menționat evoluția pozitivă a economiei moldovenești, care a crescut cu 4,5%, în 2017, şi cu 5,2, în 2018. Internaționala Socialistă a fost înființată în 1951, iar în prezent, peste 150 de partide din o sută de țări fac parte din organizație. Scopul acesteia este consolidarea relațiilor între partidele cu aceiaşi viziune politică din diverse colţuri ale lumii. Un alt obiectiv este identificarea soluțiilor pentru a opri conflictele internaționale și promovarea democrației. Partidul Democrat este membru cu drepturi depline al Internaționalei Socialiste din anul 2012.

Foto: publika.md
..

Leave a Reply