Pavel Filip, pentru The Guardian: Reformele începute de Guvern vor face ca parcursul european al Moldovei să fie ireversibil

Pavel Filip, pentru The Guardian: Reformele începute de Guvern vor face ca parcursul european al Moldovei să fie ireversibil


Până la alegerile parlamentare, reformele începute vor face ca parcursul european al Moldovei să fie ireversibil. Este declaraţia premierului Pavel Filip pentru jurnaliştii cotidianului britanic, The Guardian. Şeful guvernului este convins că partidele pro-europene vor câştiga scrutinul din toamnă.

Potrivit sondajelor recente, 60 la sută dintre moldoveni susţin aderarea ţării la Uniunea Europeană, scriu jurnaliştii britanici. The Guardian remarcă faptul că principalele partide proeuropene de la Chişinău au împreună un scor mai bun decât partidul pro-rus al socialiştilor din Moldova.

Cât despre relaţiile cu partenerii externi, Pavel Filip este încrezător că Moldova va îndeplini toate condiţiile pentru a primi împrumuturile şi granturile oferite de Uniunea Europeană.

Jurnaliştii britanici au abordat şi subiectul privind mişcările unioniste. „Vom fi alături de România, în Uniunea Europeană” – este mesajul transmis de premierul Pavel Filip.

Oficialul a declarat că prioritatea guvernării este dezvoltarea Moldovei, iar problemele legate de reunificare ar trebui abordate ulterior, într-un context mai favorabil.

Este, de altfel, şi părerea cetăţenilor moldoveni, subliniază jurnaliştii de la The Guardian, care arată că doar 32 de procente din populaţie ar susţine unirea cu statul vecin, România.


..

Leave a Reply