PDM va face alianţă cu orice partid de dreapta care va trece în Parlament

PDM va face alianţă cu orice partid de dreapta care va trece în Parlament

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Partidul Democrat nu luptă împotriva partidelor de dreapta așa cum speculează unii liderii politici. Mai mult, PDM va face alianţă cu partidele de dreapta care vor trece în Parlament. Declarația a fost făcută de către președintele democraților, Vlad Plahotniuc, în cadrul unei conferințe de presă.

„Constatăm că în ultimele zile în Republica Moldova unele partide au început prematur campania electorală. Deja aceste partide desfac și fac alianțe politice, deși suntem la mai bine de un an distanță de alegerile parlamentare din anul 2018. Și asta în condițiile în care, ultimele sondaje arată cât de gravă e situația pe dreapta, în rândul unor partide de opoziție și cât de mare devine riscul pentru Republica Moldova în alegerile din anul 2018. Acest mod neinspirat de a face opoziție este dur taxat e electoratul de dreapta. Dacă nu vom schimba abordarea în perioada următoare, anul viitor s-ar putea să fim cu toții puși în fața unei situații extrem de periculoase pentru viitorul Republicii Moldova. Este un semnal de alarmă pe care îl prefer să-l tragem acum, dar nu când va fi deja prea târziu. În această perioadă, cetățenii au nevoie ca politicienii să se preocupe de problemele lor, ale cetățenilor, indiferent că politicienii sunt la guvernare sau în opoziție”, a spus preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

PDM nu va intra în această dezbatere electorală prematură. Prioritatea noastră în perioada următoare este să guvernăm bine și să livrăm rezultate bune oamenilor. Pentru a clarifica poziția PDM, atât cea de acum, cât și cea de după alegerile din 2018, vă anunț că am propus astăzi ca la ședința Consiliul Național Politic al PDM care va avea loc la sfârșitul acestei luni, să adoptăm o rezoluție, prin care stabilim clar că PDM va face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care trece pragul electoral. PDM nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campania electorală, nici înainte. Cei de dreapta nu sunt adversarii noștri. PDM va fi însă un adversar foarte categoric și eficient a celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european de modernizare al țării, spre anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană și alte acțiuni care ar duce la o schimbare catastrofală a direcției de dezvoltare a țării. Vă asigur că acești adversari vor simți cu adevărat energia noastră, dar și capacitatea noastră de luptă, în fiecare zi, până în alegeri, dacă va fi cazul”, a mai spus Plahotniuc.

De asemenea, preşedintele PDM a declarat că obiectivul formaţiunii pe care o conduce este ca „Moldova să aibă și după alegerile din 2018 o guvernare pro europeană”.

„Pentru ca Moldova să rămână pe cursul pro european este nevoie ca fiecare partid de dreapta să-și maximizeze șansele. Nu trebuie să și le minimizeze prin blocuri electorale capcană. Observăm cu surprindere atitudinea periculoasă a unor partide de dreapta, care transmit un mesaj negativ și agresiv electoratului PDM. Ei se dau în spectacol făcând anunțuri categorice că nu vor face alianță cu PDM, o abordare pe care noi o considerăm prematură, pripită și naivă. Nu este deloc bine ce fac. Au mai făcut-o în alegerile prezidențiale precedente și au îndepărtat exact o parte din electoratul care ar fi asigurat câștigarea câștigul alegerilor de către candidatul de dreapta. Le cerem să nu facă a doua oară greșeala asta, pentru că de această dată costurile politice sunt mult mai mari pentru viitorul Republicii Moldova. Înțelegem foarte bine cât de complicat va fi procesul de formare a unei alianțe pro europene după alegeri, având în vedere animozitățile mai mult sau mai puțin justificate între partidele de dreapta. Dar înțelegem și mai bine ce înseamnă acum o deraiere de la procesul de modernizare europeană a țării, prin introducerea unui model de dezvoltare arhaic care nu are cum face rezultatul bun. Înainte de a încheia, aș mai vrea să le spun celor ce se vor grăbi din nou să spună că PDM le oferă un măr otrăvit prin această poziționare, că mărul acela ar putea conține de fapt vitamine. Să nu se mai lase otrăviți de propriile obsesii sau de orgolii și să se apuce de muncă”, a spus preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply