Peste 450 de instituții de învățământ din țară raportează o rată de vaccinare de 100% a cadrelor didactice

Peste 450 de instituții de învățământ din țară raportează o rată de vaccinare de 100% a cadrelor didactice

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Peste 450 de instituții de învățământ general din ţară au raportat o rată de vaccinare de 100% a cadrelor didactice. Autorităţile îşi propun ca, până la întâi octombrie, sa fie imunizati cel puțin 95 la sută din angajaţii sistemului de educaţie.
La Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Capitală s-au vaccinat aproape 90 la sută dintre profesori.

Profesorii afirmă că unul dintre cele mai importante elemente în instruire este legătura emoțională între elev și profesor, lucru pe care nu-l poţi obţine în timpul lecţiilor on-line.

„Eu, ca profesor, la lecție îl văd pe copil cu emoția directă. La distanță copilul nu-l poți înțelege cât de bine se simte, cât de bine a înțeles. Pentru mine ca profesor a fost destul de dorită această revedere pentru că ecranul ne face să fim reci, ne face să fim distanți. Însă un zâmbet, o mișcare, un gest ne face și pe mine și pe copil să ne înțelegem din priviri.”

Angajaţii Liceului „Lucian Blaga” sunt convinşi că singura modalitate de a se proteja de virus este vaccinarea.

„Vaccinarea este o modalitate de a asigura sănătatea atât a copiilor, atât a profesorilor, a cadrelor didactice, nondidactice, auxiliare cât și a comunității în întregime pentru că interacționăm într-o societate și suntem responsabili și de sănătatea celor care ne înconjoară.”

„În prezent, în instituție avem 90 de procente din cadrele didactice vaccinate deplin. Obiectivul nostru era unu – să revenim în pereții instituției, în prezență fizică, să putem să comunicăm cu elevii noștri fără a ne teme să ne atingem de ei. Noi cel puțin am primit siguranța că chiar dacă se mai întâmplă să mai luăm virusul odată, noi vom rămâne în viață.”

Ministrul Educaţiei, Anatolie Topală, s-a întâlnit cu astăzi cu reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei, dar şi cu președintele Comisiei Parlamentare pentru Educaţie, Liliana Nicolăescu-Onofrei. Potrivit unui comunicat de presă, subiectul principal al discuției a vizat garantarea unui mediu sigur pentru profesori şi elevi, în contextul pandemiei de COVID-19. Deşi anterior sindicatele au anunţat că au expediat o solicitare în adresa Guvernului prin care au cerut ca statul să acopere cheltuielile pentru testarea profesorilor nevaccinaţi, după această întrevedere nu s-a anunţat nimic cu privire la acest subiect. Solicitat telefonic, preşedintele federației, Ghenadie Donos, ne-a declarat că în cadrul şedinţei nu a fost abordată problema testelor pentru profesori şi că astfel de discuţii urmează să aibă loc cu cei de la Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Ministrul Educaţiei, Anatolie Topală, nu a răspuns la telefon pentru a ne spune ce se va întâmpla cu profesorii care nu vor avea certificat de vaccinare şi nici test.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..