Peste o mie de pagini web şi platforme de jocuri de noroc neautorizate, DEPISTATE de Agenția Servicii Publice

Distribuie

Agenţia Servicii Publice a depistat 1072 pagini web şi platforme de jocuri de noroc neautorizate.

Potrivit unui comunicat emis de Agenția Servicii Publice, în reţeaua socială Instagram a fost descopertă o nouă platformă neautorizată de prestare a serviciilor în domeniul jocurilor de noroc – @1win.moldova. Aceasta avea indicată drept adresă de activitate str. Puşkin, 47 (mun. Chișinău). De fapt, la această locație funcționează una dintre subdiviziunile teritoriale ale ASP –  Centrul multifuncţional nr. 2.

În această ordine de idei, Agenția Servicii Publice informează că în subdiviziunile teritoriale ale ASP, platforme de înregistrare a participanţilor pentru depunerea mijloacelor financiare pentru pariuri la competiţiile sportive nu există, iar servicii de extragere a câștigurilor şi alte servicii tangențiale cu activitatea în domeniul jocurilor de noroc, nu sunt prestate.

În măsura în care autorităţile de anchetă au fost sesizate cu privire la platforma neautorizată @1win.moldova, ASP dezaprobă activitatea platformelor neautorizate de jocuri de noroc, exclude coparticiparea în activităţi care nu îi sunt caracteristice şi apelează la atragerea la răspundere a subiecţilor care activează ilicit.

Subsidiar informăm, că potrivit prevederilor legale, organizarea şi desfășurarea activităţii în domeniul jocurilor de noroc pe teritoriul Republicii Moldova, cu excepția întreținerii cazinourilor, constituie monopol de stat, iar gestionarea activității în domeniul jocurilor de noroc este realizată de către stat prin intermediul Loteriei Naționale a Moldovei.


Distribuie
..