Peste trei mii de locuitori din satele Biești, Cihoreni și Slobozia-Hodorogea vor avea un sistem de iluminare modern

Peste trei mii de locuitori din satele Biești, Cihoreni și Slobozia-Hodorogea vor avea un sistem de iluminare modern

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Uliţele celor trei sate din comuna Bieşti, raionul Orhei vor fi iluminate de un sistem modern.
Potrivit Consiliului Raional Orhei, reţeaua are o lungime de aproximativ 28 de kilometri.
Localnicii susţin că toamna înserează mai devreme, dar acum nu le este frică să iasă din case după ora 19.

„Felicitări Bieşti. Felicitări domnule primar.”

Peste trei mii de locuitori din satele Bieşti, Cihoreni și Slobozia-Hodorogea vor avea lumină pe uliţe.

„Am aşteptat. Avem lumină, drumuri asfaltate. Înainte era întuneric şi ne temeam să mergem pe drum. Acum multe se întâmplă. ”

„Suntem foarte bucuroşi că avem lumină şi nu mergem pe întuneric. Era mai rău, dar acum este cu mult mai bine. Ne vom duce cu lumină acasă, nu pe întuneric.

În cele trei sate din comuna Bieşti au fost instalate 700 de led-uri econome.

„Străzile sunt iluminate, nu întunecate cum a fost până acum. Eu locuiesc în satul Cihoreni. Lumea merge pe străzi fără frică, cu încredere că va ajunge cu bine acasă.”

Lucrările de instalare a reţelei electrice au fost realizate timp de jumătate de ani.

” Putem liber, chiar şi în ziua de duminică să ne ducem, să petrecem. Să ne ducem pe la oaspeţi, cumetri, să ne întoarcem acasă în siguranţă. Am trecut printr-o perioadă mai grea, dar până la sfârşit rezultatul e cel pe care îl avem şi cel pe care l-am aşteptat foarte mult timp. Sperăm mai departe să avem mai multe proiecte frumoase.”

Potrivit autorităţilor raionale, iluminarea comunei Bieşti a costat 2,5 milioane de lei.

„Au fost bani investiţi în comuna Bieşti, pentru ca acest proiect frumos să fie implementat. Să fim pregătiţi pentru ceea ce urmează. Raionul Orhei va fi transformat într-un mare şantier unde toată lumea va munci pentru că asta aşteaptă locuitorii.”

Locuitorii comunei Bieşti au fost felicitaţi de Ilan Şor, liderul Partidului „ȘOR”, la iniţiativa căruia a fost lansat acest proiect de infrastructură în raionul Orhei.

„A venit şi rândul localităţii voastre să aibă lumină pe străzi. Aşa ca copiii dumneavoastră să se plimbe în siguranţă. Am reuşit să contribuim la confortul şi siguranţa voastră. În acelaşi timp, regret că mai sunt localităţi din ţară, care sunt în beznă. Satele şi oraşele noastre demult trebuiau să ajungă la normalitate, iar oameni să aibă condiţii
decente de trai. ”

Vicepreşedintele Partidului „ŞOR” Marina Tauber a menţionat că astfel de proiecte de infrastructură urmează a fi implementate şi în localităţi din alte raioane.

„Este timpul să sărbătorim lucrurile măreţe. Noi vom continua dezvoltarea teritoriilor noastre. Satele dvs, întreaga comună, 99% sunt iluminate. Nu trebuie să plecaţi, dar trebuie cot la cot toţi împreună să construim Europa acasă.”

Potrivit unui comunicat al Consiliului Raional Orhei, echipa partidului „ȘOR” şi-a propus în acest an să realizeze peste o sută de proiecte de iluminat stradal în satele din țară, iar majoritatea au fost deja finalizate.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..