Ping-pong între Curtea de Apel şi Judecătoria sectorului Rîşcani

Ping-pong între Curtea de Apel şi Judecătoria sectorului Rîşcani

Distribuie

Ping-pong între Curtea de Apel şi Judecătoria sectorului Rîşcani. Instanţele refuză să examineze contestaţia depusă de către Cancelaria de Stat cu privire la suspendarea dreptului edilului Capitalei de a majora tariful pentru călătoria în transportul public.

În aceste condiţii, din 1 iulie, biletele de călătorie cu troleibuzul şi autobuzul în Chişinău vor costa şase lei, aşa cum a decis anterior primarul Chişinăului.

Iniţial, contestaţia Cancelariei a ajuns la Judecătoria sectorului Rîşcani, care examinează cauzele în contencios administrativ. Magistraţii au decis însă să remită dosarul către Curtea de Apel Chişinău, pe motiv că nu ţine de competenţa lor. Judecătorii de la Curtea de Apel au refuzat să examineze contestaţia şi au întors dosarul la Judecătoria Rîşcani. În astfel de cazuri, legea prevede ca magistraţii primei instanţe sesizează Curtea Supremă de Justiţie, care la rândul ei va decide care dintre cele două instanţe va examina contestaţia Cancelariei de Stat. Până la expunerea CSJ, decizia Consiliul Municipal Chişinău, care l-a împuternicit pe edilul Ion Ceban să majoreze tariful pentru călătorii, intră în vigoare de la 1 iulie. Astfel, o călătorie cu troleibuzul şi autobuzul în Chişinău va costa 6 lei. Pentru cei care vor să facă economii, Primăria a pus la dispoziţia călătorilor abonamente. Pentru o lună, preţul abonamentului este de 234 de lei. 594 de lei costă abonamentul pentru trei luni, iar pentru jumătate de an preţul acestuia este de 972 de lei.


Distribuie
..