Polițiștii de frontieră din țara noastră au sărbătorit 30 de ani de la înființarea inspectoratului

Polițiștii de frontieră din țara noastră au sărbătorit 30 de ani de la înființarea inspectoratului

Distribuie

Ei sunt cei care pun în capul mesei legea, dau dovadă de responsabilitate și sunt mereu de strajă la hotar. Vorbim despre polițiștii de frontieră din țara noastră care au sărbătorit 30 de ani de la înființarea inspectoratului. Cu această ocazie, la sediul IGPF a fost organizată o festivitate.

Mai mulţi poliţişti de frontieră au primit medalii, diplome și cupe.

Nicolai Stavița activează în domeniu deja de opt ani şi a obţinut de două ori titlul de cel mai bun polițist de frontieră.

„Asta este dovadă că sunt încă pregătit profesional și din punct de vedere fizic ca să fac față tuturor greutăților. Este o muncă grea, cu mult sacrificiu, mult timp care trebuie să-l oferim colegilor și muncii. Mai puțin pe acasă și mai mult la lucru, dar facem față. Asta e profesia pe care am ales-o, o profesie nobilă de altfel.”

Iar cel mai bun sector de poliție este cel din Giurgiulești.

”Sectorul poliției de frontieră care obține cele mai bune rezultate pe plan de serviciu, disciplinar, profesional, deci obține acest titlu.”

Angajații IGPF susțin că muncesc cu devotament, chiar dacă uneori se confruntă cu dificultăţi.

”Pentru a avea succes în carieră în primul rând trebuie să fii o persoană responsabilă, disciplinată, să dorești mereu să crești și să te dezvolți în domeniu.”

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi și ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco i-au felicitat pe angajații instituției.

”Această criză a scos în evidență și latura umană prin solidaritate și implicare directă în oferirea ajutorului oamenilor, care au fost nevoiți să fugă de război. Frontiera nu este protejată doar de ofițeri, polițiști și polițiste de frontieră. Frontiera este protejată și de soții și soțiile noastre. Copiii noștri care împreună cu ei îndură toate greutățile.”

”30 de ani de realizări, de provocări și împliniri. 30 de ani de performanță. 30 de ani de viață, de inimi, de suflete care au spus ”Prezent la datorie”. Datorită performanțelor voastre, stoiciei, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova este cu adevărat un garant al securității și stabilității în regiune.”

La eveniment a participat și președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a ținut să le mulțumească polițiștilor de frontieră pentru că sunt mereu de strajă la hotar.

”În acest context dificil, aveți datoria morală să fiți un exemplu de conduită și responsabilitate pentru cetățeni. Îmi exprim aprecierea pentru felul în care v-ați mobilizat în fața dramei vecinilor noștri. Pentru empatia cu care ați tratat refugiații.”

În prezent, în cadrul Poliției de Frontieră activează în jur de 3500 de angajați.


Distribuie
..