Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a rămas surprins de căldura cu care a fost primit la Chişinău

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a rămas surprins de căldura cu care a fost primit la Chişinău

Distribuie

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a rămas surprins de căldura cu care a fost primit la Chişinău. Liderul de la Elysee a postat un mesaj pe Twitter în limba română în care a scris că Moldova şi Franţa au multe în comun şi multe de făcut împreună. Emmanuel Macron a făcut şi o plimbare împreună cu preşedintele Maia Sandu prin centrul Chişinăului unde s-a salutat cu trecătorii.

Deşi înconjurat de agenţi de pază şi jurnalişti, Emmanuel Macron a găsit timp să se salute cu oamenii care se plimbau prin parc. Liderul de la Elysee s-a oprit să discute cu un bărbat de la o terasă.

La un moment dat, preşedintele francez a trecut pe lângă o cafenea unde cânta muzică franceză. Oamenii care îşi savurau cafeau au avut marea mirare să dea ochii chiar cu preşedintele Franţei.

Emmanuel Macron s-a plimbat de la Preşedinţie până la o patiserie de pe Strada Pietonală. Aici, preşedintele Franţei s-a întâlnit cu reprezentanţi ai societăţii civile. A fost invitată şi soprana Valentina Naforniţa. Angajaţii patiseriei au pregătit pentru oaspeţi Macarons, fursecuri şi prăjituri.

La plecare, Emmanuel Macron a postat pe Twitter un mesaj în limba română.  El le-a mulţumit moldovenilor pentru primire călduroasă. Preşedintele francez a mai dat asigurări că Franţa va face tot ce poate pentru a consolida şi mai mult relaţia dintre Franţa, Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun şi multe de făcut împreună, a adăugat Emmanuel Macron.

Reprezentanţii Preşedinţiei ne-au spus că după plimbarea prin centrul Capitalei, Emmanuel Macron a plecat la Aeroport.


Distribuie
..