Primarul Capitalei confirmă: Preţul călătoriei cu microbuzul va fi majorat din 1 iulie

Primarul Capitalei confirmă: Preţul călătoriei cu microbuzul va fi majorat din 1 iulie

Distribuie

Primarul Capitalei confirmă că preţul călătoriei cu microbuzul se va dubla şi va fi de şase lei, de la 1 iulie. În suburbii, tariful va fi mai mare, în funcţie de distanţa parcursă, dar nu va depăşi 12 lei. Edilul Ion Ceban a venit cu precizări după ce în unele surse de presă ar fi apărut speculaţii pe problema tarifelor.

„Raza oraşului, sectoarele Râşcani, Buiucani, Centru, Botanica, Ciocana – şase lei. Ceea ce este în afara oraşului către suburbii nu este vorba despre 12 lei, este vorba despre 40 de bănuţi vehicul kilometru, în funcţie de trasee şi kilometraj. Poate fi şase, poate fi şapte, opt, astăzi, până la Vadul-lui-Vodă e 10, nu mai mult de 12 lei.”

Direcţia Transport a Capitalei calculează acum costurile pentru fiecare suburbie şi poartă discuţii cu autorităţile locale. Excepţie vor face oraşele Durleşti şi Codru, unde preţul unei călătorii cu microbuzul va fi de şase lei. După ce se vor face toate calculele, o dispoziţie finală privind majorarea tarifelor la transportul public va fi semnată de primarul Ion Ceban.


Distribuie
..