Programul naţional Drumuri bune pentru Moldova 2. În 2019, vor fi reabilitate 2.600 de kilometri de drumuri în toate raioanele țării

Programul naţional Drumuri bune pentru Moldova 2. În 2019, vor fi reabilitate 2.600 de kilometri de drumuri în toate raioanele țării

Distribuie
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

Programul naţional „Drumuri bune pentru Moldova 2” va fi lansat din anul viitor. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului după şedinţa săptămânală a formaţiunii.

De asemenea, liderul PDM a vorbit şi despre continuarea proiectului „Apă bună pentru Moldova”.

Preşedintele PDM a declarat că dezvoltarea infrastructurii va rămâne una dintre priorităţile autorităţilor şi în anul 2019.

„Am cerut astăzi colegilor din Guvern să înceapă pregătirile pentru această nouă etapă, în care noi planificăm, şi aici atenţie deja în anul 2019 să reparăm şi să construim nu 1600, o cifră record care a fost în 2018, noi planificăm să depăşim acestă cifră şi să venim cu cifra de 2.600 de kilometri de drumuri pe an. Vorbesc de anul 2019, ceea ce este deja cu o mie de kilometri mai mult decât cifrele record pe care noi am realizat-o anul 2018”, a declarat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, a mai spus că din 2019, la apeduct vor avea acces cel puţin 100 de mii de beneficiari pe an, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât rezultatul obţinut în ultimii doi ani.

„Acest lucru este posibil, da, sunt cifre mari, depăşesc cu mult părerile unora, poate şi ambiţiile altora. Dar acest lucru este posibil atunci ştii să gestionezi resursele statului, iar noi am demostrat, noi guvernarea partidului Democrat am demonstrat că ştim să facem asta prin cifre concrete, prin realizările noastre din ultimii ani. Îmi permit acum să reproduc o frază, care deja merge, este prin Republica Moldova: „Indiferent dacă îmi place ori nu această guvernare, trebuie să recunosc că ea chiar face treabă bună”, a comunicat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Plahotniuc a menţionat că în ultima perioadă a avut mai multe discuţii cu oamenii în teritoriu şi a constatat că moldovenii apreciază munca Partidului Democrat.

„Unul dintre săteni, domnul Leonid Cebotari (care, apropo are un vin foarte bun), a abordat un șir de întrebări, care-i preocupă astăzi pe oameni. În mai mare parte, sau cel mai important lucru a fost problematica realizării producţiei agricole care am întâlnit această problemă şi în alte părţi, alte sate cu care s-au confruntat şi colegii noştri plecând în teritoriu, în toată republica. Rezolvarea acestei probleme, discuţia despre această problemă şi rezolvarea ei am şi pus-o astăzi în sarcina responsabililor din executiv şi sperăm că în foarte puţin timp, într-o săptămână ei vor veni cu soluţii la această problemă”, a spus preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a mai precizat că dacă în perioada 2009-2016, anual au fost reparate doar câte 140 de kilometri de drumuri, în 2018 aceasta cifră a crescut de 12 ori şi a ajuns la 1600 de kilometri.

Mai mult, în perioada 2009-2016, anual, la reţele de apeduct au fost racordate în jur de 7.500 de beneficiari, iar în ultimii doi ani peste 106 mii de gospodării au beneficiat de servicii de aprovizionare cu apă.

Foto: canal2.md

Distribuie
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares

Leave a Reply