Proiect de anvergură! Un nou sistem de iluminare stradală a fost inaugurat la Mîndreștii Noi

Proiect de anvergură! Un nou sistem de iluminare stradală a fost inaugurat la Mîndreștii Noi

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un proiect de iluminat public a fost inaugurat în satul Mîndreștii Noi, raionul Sîngerei. Localnicii se vor simți în siguranță pe ulițe, odată cu lăsarea întunericului, așa cum străzile din sat sunt iluminate cu ajutorul a 260 de LED-uri. Sistemul de iluminat public se întinde pe o suprafață de 8 kilometri.

Aprinderea luminilor pe străzile satului Mîndreștii Noi a fost un eveniment așteptat de către săteni.

„Chiar ne bucurăm că s-au iluminat toate străzile, să nu mai fie furturi, stricăciunile care se fac pe timp de noapte.”

„Avem în sfârșit iluminare stradală și ne putem bucura chiar și seara de o plimbare în siguranță.”

” Era întuneric pe străzi, nu ieșeam seara și chiar era plictisitor.”

Au fost modernizate și trei transformatoare electrice din satul Mîndreștii Noi, care face parte din comuna Bilicenii Noi.

„E o bucurie, într-adevăr. Și pentru copii, cărora iarna le-a dăruit zăpadă, și era de nedescris bucuria lor când puteau să se dea cu săniuța la lumina lămpilor.”

Inițiativa de a implementa proiecte de iluminat stradal în satele din raionul Sîngerei aparține deputatului neafiliat din cadrul Platformei Parlamentare „Pentru Moldova” Gheorghe Brașovschi, care, anterior, a deținut consecutiv trei mandate de primar al orașului Sîngerei. Proiectul de iluminat stradal din satul Mîndrești Noi a fost realizat de echipele Partidului „ȘOR” și cele ale Platformei „Pentru Moldova”.

„Să reușim acest proiect de anvergură, primul în raionul Sângerei, de iluminare a unei localități integre. Mai sunt proiecte, dar așa proiect este primul la Dvs. și, denumirea satului Mândrești, ne mândrim cu aceasta. Și eu cred că o să fie un pas spre electrificarea întregului raion.”

Atât primarul comunei Bilicenii Noi, cât și președintele raionului Sîngerei, ambii aleși din partea PDM, și-au anunțat disponibilitatea de a se implica pentru realizarea proiectului de iluminat stradal.

„Sunt deschis pentru o colaborare cu toate formațiunile politice pentru cauze bune și nobile, implementate pentru cetățeni.”

„Cu Doamne ajută, am pregătit și iluminatul stradal, pe care tare ați vrut să-l implementăm în localitatea noastră.”

Președintele Partidului „ȘOR”, autorul mai multor proiecte de infrastructură realizate în raionul Orhei, a declarat că proiectele bune pentru oameni vor continua.

„Sunt bucuros să vă felicit cu ocazia inaugurării acestui proiect minunat. Domnul Brașovschi a fost primar al orașului Sîngerei, eu am fost al orașului Orhei. Noi cunoaștem foarte bine că pentru locuitorii orașelor și satelor sunt importante proiectele realizate, proiectele de lumină și drumuri, tot ceea de ce aveți nevoie astăzi.”

Anterior, echipa Partidului „ȘOR” și-a asumat angajamentul de a implementa proiecte de iluminat stradal în peste o sută de sate, 74 dintre care sunt din raionul Orhei.
Proiectul a fost realizat deja în zeci de localități.

 


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..