Protest și la Chișinău. Două formaţiuni politice, Congresul Civic şi Partidul Nostru, au cerut eliberarea lui Stoianoglo

Protest și la Chișinău. Două formaţiuni politice, Congresul Civic şi Partidul Nostru, au cerut eliberarea lui Stoianoglo

Distribuie

Două formaţiuni politice – Congresul Civic şi Partidul Nostru, au protestat in fata Parlamentului, în susţinerea lui Alexandr Stoianoglo.
Manifestanţii au cerut eliberarea cat ma grabnica a acestuia şi respectarea procedurilor legale.

„Jos dictatura! Jos dictatura! Libertate pentru Alexandr Stoianoglo! Libertate pentru Alexandr Stoianoglo!”

Protestatarii afirmă că reţinerea lui Alexandr Stoianoglo reprezintă o încălcare vădită a drepturilor omului. Mai mult, ei cred că unul din motive ar fi apartenența etnică a lui Stoianoglo.

„De ce a început acest atac faţă de Stoianoglo este apartenenţa lui etnică.”

Protestatarii au scandat şi în limba găgăuză.

Preşedintele Partidului „Congresul Civic”, Mark Tcaciuc, afirmă că tot ce s-a întâmplat nu este decât un show ieftin.

„Fiecare dintre noi a decis să vină aici, în calitate de cetăţeni, am calificat acţiunile de aseară ca fiind o extremă, o limită, la culmea aşteptărilor. A fost încătuşat cel care a îndrăznit acum două zile să scoată la iveală ilegalităţile acestor două puteri.”

Şi reprezentanţii formațiunii „Partidul Nostru” spun că s-au comis abuzuri.

„Este normal ca în scuarul Parlamentului, într-un spaţiu deschis, în spirit democratic să ne exprimăm opiniile ca cetăţeni. Este îngrijorător. Nu poţi vorbi despre democraţie, de presă liberă, dacă nu ai stat de drept şi aseară, abuziv, aş spune mafiotic şi criminal, a fost înlăturat Alexandr Stoianoglo.”

Iar vicepreşedintelele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a scris pe pagina sa de Facebook că susţine demisia lui Alexandr Stoianoglo, care, în opinia lui, a eşuat în activitatea sa, dar ar fi o tragedie imensă pentru ţară dacă toată reforma justiţiei să fie rezumată la înlocuirea procurorului general, mai ales dacă această operaţiune va fi realizată cu ajutorul şi revenirea unei scule oligarhice.


Distribuie
..