Protest la Guvern. Opoziția, nemulțumită de activitatea Executivului. Cetățenii s-au plâns de scumpiri în lanț

Protest la Guvern. Opoziția, nemulțumită de activitatea Executivului. Cetățenii s-au plâns de scumpiri în lanț

Distribuie

Un grup de deputați din opoziție a protestat la Guvern. S-au alăturat și cetățeni, care au criticat activitatea Guvernului Gavriliţa şi s-au plâns de scumpiri în lanţ. Participanții la protest au cerut demisia executivului. În replică, prim-ministrul Natalia Gavriliţa a îndemnat opoziţia să-şi folosească energia pentru a discuta cu Rusia, ca să oprească războiul din Ucraina.

„Jos guvernarea! Jos guvernarea!”

Protestul a fost anunţat de comuniști, care au invitat alte partide să li se alăture. Deputații din fracțiunea ȘOR au dat curs acestei invitații. Deși la început și socialiștii și-au anunţat prezenţa, ei totuşi nu au venit la protest. Serviciul de presă al PSRM a explicat că deputaţii au lipsit pentru că aveau programate alte evenimente în agendă.

Un protest similar a fost organizat şi săptămâna trecută în faţa Guvernului. Atunci, protestatarii au cerut socoteală pentru creşterea inflaţiei şi au solicitat demisia conducerii BNM. Instituţia a reacţionat criticilor aduse şi a dat asigurări că a luat toate măsurile necesare, pentru a atenua efectul scumpirilor.


Distribuie
..