PSRM va depune o plângere la Procuratura generală în urma scandalului de la tipografie. Reacția staff-ului PAS

PSRM va depune o plângere la Procuratura generală în urma scandalului de la tipografie. Reacția staff-ului PAS

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Staff-ul candidatului independent Igor Dodon anunță că va depune o plângere la Procuratura Generală în urma scandalului de ieri de la o tipografie din Capitală dintre deputații PAS și PSRM. Socialistul Vlad Batrîncea a calificat acțiunile parlamentarilor PAS drept un show de prost gust și o încercare de a bloca activitatea echipei electorale a lui Dodon. De cealaltă parte, staff-ul Maiei Sandu spune că socialiștii sunt disperați.

Reprezentantul staff-ului lui Igor Dodon, Vlad Batrîncea, a declarat în cadrul unui briefing că incidentul de ieri a fost unul ieșit din comun și că deputații PAS operează cu falsuri.

„Acel lucru s-a făcut cu scopul de a porni isterie în societate, de a crea subiecte false și de a bloca activitatea staff-ului electoral al candidatului Igor Dodon. Ceea ce s-a produs ieri la tipografie înseamnă huliganism penal. Vom solicita Procuraturii Generale investigarea penală a acestor acțiuni.”

Acuzațiile au fost respinse de deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Este o acțiune disperată a socialiștilor în contextul în care toată țara a văzut ieri în flagrant infracțiunea lor de denaturare a datelor financiare.”

Totodată, Vlad Batrîncea a acuzat-o pe Maia Sandu că ar tipări pliante denigratoare la adresa lui Igor Dodon și nu raportează aceste cheltuieli.

„Vom demonstra cu lux de amănunte că aceste materiale au fost tipărite la comanda Maiei Sandu, fără tipar, fără nimic. Această murdărie a fost tipărită ilegal și a fost repartizată de către activiștii PAS în teritorii.”

Membrul staff-ului Maiei Sandu, Sergiu Litvinenco, spune că Sandu a prezentat Comisiei Electorale Centrale toate cheltuielile.

„Toate materialele care le împarte PAS-ul sunt achitate toate ca unul. Noi nu scriem 55 de mii, dar tipărim trei milioane.”

Incidentul de miercuri de la o tipografie de stat din Chișinău s-a lăsat cu îmbrânceli şi replici acide.

„- Vă rog, nu vă sfădiți. – Iată, ce face deputatul socialist! – Liniște, v-am spus!”

Deputații PAS au spus că au depistat sute de mii de ziare electoare ale lui Igor Dodon, care ar fi fost tipărite fără raportarea cheltuielilor la CEC. Poliția a ridicat ziarele şi a pornit o investigaţie. În această dimineaţă oamenii legii au numărat ziarele. Procesul a fost monitorizat atât de deputații PSRM cât și de cei din PAS.

Socialistul Gaik Vartanean a declarat că ziarele au fost tipărite în două limbi și că nu a fost depășită cifra de 55 de mii de exemplare prevăzută în contract.

„Au fost două tiraje diferite. Într-un final, ambele tiraje nu au depășit cifra. 36 de mii este mai puţin decât 55 de mii.”

De cealaltă parte, deputatul PAS Oazu Nantoi a menționat că cifra ar fi cu mult mai mare decât spun socialiștii.

„Toate foile tipărite au rechizite bancare, au numărul contractului, au tirajul, au numărul facturii identice ceea ce înseamnă că ele toate au fost tipărite în baza unei singure comenzi. Este vorba nu de 400 sau de 200 de exemplare, dar de 800 de exemplare în fiecare pachet.”

Am încercat să aflăm de la poliție cifra exactă a ziarelor numărate, însă ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, nu ne-a răspuns la apeluri și mesaje.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..