Putin ordonă încetarea focului în Ucraina timp de 36 de ore

Putin ordonă încetarea focului în Ucraina timp de 36 de ore

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina timp de 36 de ore, cu ocazia sărbătoririi Crăciunului pe rit vechi, a anunțat joi Kremlinul, relatează ReutersCNN și The Guardian.

Astfel, armata rusă va respecta o încetare a ostilităților începând de la ora 12:00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 24:00 a zilei de 7 ianuarie, potrivit g4media.ro.

„Ținând cont de apelul Sanctității Sale Patriarhul Kirill, îl însărcinez pe ministrul Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului de-a lungul întregii linii de contact a părților din Ucraina de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie 2023 până la ora 24.00 a zilei de 7 ianuarie 2023.

Plecând de la faptul că un număr mare de cetățeni care profesează religia ortodoxă locuiesc în zonele de ostilități, solicităm părții ucrainene să declare încetarea focului și să le permită acestora să participe la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua de Crăciun”, a declarat Putin, într-un comunicat publicat de Kremlin, mai scrie sursa citată.

Anterior, Ucraina a respins apelul patriarhului Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, la o încetare a focului între ruşi şi ucraineni cu ocazia Crăciunului ortodox pe rit vechi.

..