Raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, ar fi fost implicat într-un caz de omor la comandă

Raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, ar fi fost implicat într-un caz de omor la comandă

Raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, ar fi fost implicat într-un caz de omor la comandă. Este vorba despre omul de afaceri Vasile Lapteacru, care în 1999 a fost ucis în scara blocului în care locuia. Potrivit investigației portalului Today.md, acest dosar de rezonanță nu a fost dus la bun sfârșit nici până astăzi, iar unul dintre bănuiți ar fi fost chiar Veaceslav Platon.

Potrivit Today.md, în anii ’90, Vasile Lapteacru era vicedirectorul companiei „Oferta Plus”, care își asuma datoriile firmelor moldovenești către furnizorii de energie electrică din Ucraina. În schimb, întreprinderea primea marfă sau unele active ale firmei. Fatală i-a fost însă ultima afacere de acest gen, cea cu implicarea lui Veaceslav Platon. Atunci, acesta era proprietarul Societății pe acțiuni „Cupcini-Cristal” care producea zahăr. Întreprinderea era datoare furnizorilor de energie electrică din Ucraina cu cinci milioane de lei. Datoria a fost preluată de firma lui Lapteacru, care în schimb urma să primească marfă. În momentul în care Lapteacru a venit să-și ridice produsele, acesta a întâmpinat rezistență din partea angajaților întreprinderii, dar și a reprezentanților lumii criminale, care erau în relaţii de prietenie cu Platon.

Pe data de 27 decembrie 1999 bărbatul a fost împuşcat. În acest dosar nu a fost condamnată nicio persoană.

În prezent, numele lui Platon figurează în cadrul unui alt dosar ce vizează frauda bancară. Presa a scris că raiderul numărul unu din CSI a fost implicat în spălarea a 20 de miliarde de dolari din Rusia, prin băncile din Moldova.

În iulie 2016, Platon a fost dat în căutare internațională. Ulterior, el a fost arestat și extrădat în țara noastră din Ucraina.

..

Leave a Reply