Redacţia Publika TV condamnă acţiunile politicianului Andrei Năstase

Redacţia Publika TV condamnă acţiunile politicianului Andrei Năstase

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Redacţia Publika TV a transmis o scrisoare deschisă instituţiilor de presă, organizaţiilor neguvernamentale de media, precum şi ambasadelor acreditate la Chişinău, în care le solicită să ia atitudine şi să condamne acţiunile politicianului Andrei Năstase. Publika TV îşi exprimă din nou profunda indignare şi condamnă cu vehemenţă cel mai recent atac vulgar al politicianului Andrei Năstase asupra jurnaliştilor noştri.

Andrei Năstase a promis în repetate rânduri ca îşi va revizui atitudinea faţă de presă, în general, şi faţă de Publika TV, în particular. Din păcate, promisiunile lui n-au fost decât vorbe în vânt. De asemenea, în scrisoare este specificat că Năstase este inamicul nr.1 al Publika TV şi va rămâne până îşi va prezenta scuze publice.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, în care vorbea despre decenţă, Năstase, care de curând este şi parlamentar, şi-a permis să numească postul de televiziune Publika WC, în loc de Publika TV.

– Aici trebuie să le menţionez Prime, Canal 2, Canal 3, Publika WC. Să fiţi decenţi, să fiţi cât se poate de buni.
– Dumneavoastră sunteţi decent când spuneţi Publika WC?
– Asta e tot ce aţi …?
– E urât.

Analiştii politici susţin că un asemenea comportament este inadmisibil şi periculos pentru societate.

„Majoritatea politicienilor din opoziţie sunt instabili din punct de vedere emoţional. În mare parte, se întâmplă pentru că ei aleg calea mai uşoară – de a fi showmeni. Când raitingul determină un astfel de comportament, asta devine periculos pentru societate”, a menţionat sociologul, Ian Lisnevski.

„Atunci când nu ai experienţă şi ai un temperament pe care nu eşti capabil să-l stăpâneşti, atunci admiți derapaje de felul acesta. Cu atât mai regretabilă este această situaţie când asemenea derapaje admit politicienii care se autoproclamă adepţii culturii europene”, a afirmat analistul politic, Anatol Ţăranu.

Şi premierul Pavel Filip a venit cu o reacţie la acest incident. Potrivit prim-ministrului, Năstase se declară mare proeuropean, însă comportamentul de care dă dovadă este diametral opus.

„El este unul din politicienii care seamănă ură, care seamănă dezbinare, care are un vocabular bădărănesc, dacă vreţi până la urmă, şi acestea nu sunt valorile şi principiile europene. Atunci când vrem să ajungem la nivelul Uniunii Europene, în primul rând, trebuie să devenim noi înşine europeni aşa că nicidecum nu-i face faţă unui politician să folosească asemenea expresii”, a declarat premierul, Pavel Filip.

La solicitarea jurnaliştilor de la Ziarul Naţional, mai mulţi psihologi de la noi, care au solicitat anonimatul, au analizat ieșirile publice ale lui Andrei Năstase. Potrivit acestora, deşi este activ, un bun observator şi o persoană dominantă, liderul PPDA este nesincer, şmecher, egocentric, vanitos, comod şi avar. Specialiştii au observat în comportamentul lui Năstase încăpățânare, ambiţii exagerate, agresivitate, tendință de înjosire și calomniere. Totodată, Năstase nu obişnuieşte să-şi recunoască greșelile şi îi place să se victimizeze. Se afiliază persoanelor puternice, deoarece nu poate singur, prin forțele proprii, să se realizeze.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, nu a venit, deocamdată, cu o reacţie la acest subiect.

Nu este pentru prima dată când Andrei Năstase agresează presa. În octombrie 2017, marioneta penalilor fugari Victor şi Viorel Ţopa, a intimidat echipa Publika TV şi a încercat s-o scoată forțat din sala de conferințe. Cu un an mai târziu, ţinta lui Năstase au fost jurnaliştii de la postul public de televiziune, cei de la publicația Ziarul Național și portalul privesc.eu, pentru că nu i-ar fi plăcut în ce mod aceştia îi reflectă activitatea.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •