REDESCOPERĂ TELEVIZIUNEA! Sărbătorim împreună cea de-a 25-a ediţie a Zilei Mondiale a Televiziunii

REDESCOPERĂ TELEVIZIUNEA! Sărbătorim împreună cea de-a 25-a ediţie a Zilei Mondiale a Televiziunii

Distribuie

Astăzi, pentru fiecare dintre noi, televiziunea este mai mult decât s-a crezut că poate fi. Şi asta pentru că televiziunea face diferenţa şi este e sursă credibilă de informaţii despre modul în care societatea este afectată de pandemia de Covid-19. Televiziunea oferă mai mult, aşa cum este un avanpost important al luptei pentru dreptul  la libera exprimare şi informează despre deciziile autorităţilor, precum şi despre impactul acestora asupra calităţii vieţii. Iar poveştile de viaţă prezentate la TV reuşesc să inspire şi să aducă încredere în viitor.  Vă invităm să sărbătorim împreună cea de-a 25-a ediţie a Zilei Mondiale a Televiziunii, marcată la 21 noiembrie. Redescoperă Televiziunea!

În ajunul Zilei Mondiale a Televiziunii, am întrebat telespectatorii ce înseamnă pentru ei televiziunea. Unii ne-au spus că miracolul televiziunii face parte din viaţa lor înca din copilărie. 

 ” Mă trezeam la 7 dimineață când plecau părinții și îmi așteptam desenele animate preferate. Ca toți copiii în copilărie. ”

Odată cu vârsta, preferinţele telespectatorilor se mai schimbă, iar televiziunea devine principala sursă de informare. 

  ” – Ne uităm la știri, mai mult seara ne uităm la știri. 

 – Cât este de importantă televiziunea în viața oamenilor? 

– Ca să știm cum merge viața în țara noastră, deși ea merge tot mai rău. 

 Trăim timpuri noi, cu tehnologii noi, iar televiziunea a evoluat pentru a deveni mult mai mult decât a fost înainte şi  mult mai aproape de oameni şi de nevoile lor, indiferent daca se află sau nu în faţa televizorului. Producțiile televizate sunt disponibile oricând şi oriunde, pe ecranele de diferite dimensiuni ale calculatoarelor, tabletelor şi telefoanelor. Redescoperă Televiziunea!

  ” – Câte odată când îmi apar reportaje eu le privesc. Desigur dacă mă ating cumva și tema mă interesează. 

– Unde mai des găsiți aceste reportaje? 

– Cel mai des îmi apar în facebook și automat te uiți la ele. 

– Deci televiziunea e peste tot în viața noastră? 

– Da, ea a intrat în viața noastră încă de la începutul secolului XX și ea rămâne cu noi și cred că va rămâne încă mulți ani. 

 Totuşi, pentru mulţi, televizorul rămâne a fi cel mai popular drum spre lumea televiziunii.  

     – El totdeauna e deschis. Eu dacă fac ceva lucru eu îl aud, nu-i numai de cât să mă uit. 

– Ce vă place mai mult? 

  La Prime. 

– ce vă place la noi la Prime? 

– Vorbește Moldova, emisiunea de dimineață cu Lili și Eugeniu, Roata Norocului, Loteria Moldovei.   

 Şi alţi telespectatori au recunoscut că ştiu pe de rost grila de emisie a postului de televiziune Prime, demonstrând că sunt telespectatori fideli. 

 ” – Lilu îmi place. 

– Vă uitați la Prime să înțeleg? 

– Mă uit când am timp. 

– Cum credeți de ce e important televiziunea? 

– Ca să știm toate noutățile din țară. Unele ne bucură, altele ne scârbesc, dar asta e. 100 DE MOLDOVENI AU ZIS. 

– Cum vă pare emisiunea? – E foarte distractivă emisiunea, foarte! Și înveți multe, îți mai pui creierul în mișcare stând la bucătărie. ” 

În concluzie, televiziunea educă, informează, distrează şi încă e greu de imaginat cum ar fi viaţa noastră fără emisia tv.

Acum un sfert de secol, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a decis să proclame Ziua Mondială a Televiziunii, recunoscând, astfel, influenţa din ce în ce mai mare a televiziunii asupra procesului de luare a deciziilor, precum şi rolul pe care acest mijloc de comunicare îl are în viaţa noastră. 

De atunci, la sfârşit de toamnă, telespectatorii din lumea întreagă sunt îndemnaţi  să sărbătoarească împreună şi să-şi exprime sentimentele pentru tot ce înseamnă televiziune.

 IUBIM TELEVIZIUNEA!


Distribuie
..