România a ratat șansa de a trece în finala Eurovision, acolo unde au ajuns Ucraina și Rusia

România a ratat șansa de a trece în finala Eurovision, acolo unde au ajuns Ucraina și Rusia

Prima semifinală a concursului muzical Eurovision a avut loc aseară în oraşul Rotterdam din Ţările de Jos. România a eşuat, dar Ucraina şi Rusia s-au calificat în finala de sâmbătă.
Moldoveanca Natalia Gordienco, va evolua mâine.
Casele de pariuri au făcut deja prognoze pentru clasamentul final al acestei ediţii.

Reprezentanta Ucrainei a înregistrat o creştere spectaculoasă în lista favoriţilor. Dacă înainte de semifinală, ucraineanca era plasată pe locul opt, acum a urcat pe a patra poziţie în clasamentul caselor de pariuri. În finală nu va participa România. Cântăreaţa Roxen, din Cluj, nu a reuşit adune suficiente voturi cu piesa „Amnesia”.

În finala de sâmbătă au fost promovate Federaţia Rusă, Ucraina, Azerbaijan, Islanda, Norvegia, Malta, Lituania, Suedia, Belgia şi Cipru. Cântecul interpretei cipriote, „El Diablo”, a stârnit dezbateri printre internauţi, care o acuză de plagiat, pentru că piesa seamănă izbitor cu un cântec al celebrei interprete Lady Gaga, „Bad Romance”. Cu toate acestea, Cipru se află pe locul opt în lista favoriţilor la casele de pariuri.

Reprezentanta Federaţiei Ruse a cântat în semifinală piesa „Russian woman”, iar Malta şi la această ediţie s-a făcut remarcată, datorită compoziţiei „Je me casse”.

A doua semifinală va fi joi, când moldoveanca Natalia Gordienko va evolua cu piesa „Sugar”. Casele de pariuri îi prezic locul 25. Marea finală se va desfăşura sâmbătă seara. Concursul Eurovision este la a 65-ea ediţie şi a revenit după o pauză de un an din cauza pandemiei.

..