Românul David Popovici a stabilit un nou RECORD MONDIAL la proba de 100 de metri liber

Românul David Popovici a stabilit un nou RECORD MONDIAL la proba de 100 de metri liber

Românul David Popovici a stabilit un nou record mondial la proba de 100 de metri liber. Sportivul a reuşit, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial din 2009.

Cred că una dintre cele mai mari priorităţi în calitate de înotător este să inspir oamenii, în special pe cei mici, nu contează dacă sunt italieni sau români. Să-i văd acolo în tribune cum mă susţin este una dintre cele mai frumoase senzaţii.”

David Popovici a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe. Potrivit presei din România, cu numai o lună înainte de majorat, David Popovici este acum cel mai tânăr deținător al recordului mondial.

România este reprezentată la Campionatele Europene de Înot de la Roma în perioada 11-21 august de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români participă la probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

..