Rusia şi Ucraina se pregătesc pentru atacuri masive în primăvară, spune Vitalie Stoian

Rusia şi Ucraina se pregătesc pentru atacuri masive în primăvară, spune Vitalie Stoian

Rusia şi Ucraina se pregătesc pentru atacuri masive în primăvară. De această părere este fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale a Republicii Moldova, Vitalie Stoian. În cadrul emisiunii „Суть событий” de la PRIME, Stoian a menționat că, deocamdată, nu sunt premise pentru ca cele două ţări să poarte negocieri, iar rezultatul războiului va fi decis, cel mai probabil, pe câmpul de luptă.

„Aș spune că astăzi, această linie de apărare, pe de o parte, și pe de altă parte, este de menţinere a poziţiilor. Se acumuează forțe și mijloace, de ambele părţi, pentru a organiza o ofensivă. Cel mai probabil va fi primăvara, la mijlocul primăverii – începutul verii.”

Potrivit expertului, niciuna dintre cele două părţi nu este pregătită pentru negocieri.

„Ucraina, desigur, vrea să-și elibereze teritoriile – acest lucru este absolut normal. Rusia vrea să ocupe aceste teritorii pe care le-a acaparat și vrea să-și stabilească controlul asupra acestor teritorii, ceea ce este și de înțeles în principiu, dar pe de altă parte, aceasta este o agresiune, aceasta este o agresiune pură, pentru că a fost un atac la adresa unui stat suveran”.

Vitalie Stoian mai afirmă că transmiterea celor 100 de tancuri promise de Polonia Ucrainei, acum nu va schimba radical situația pe câmpul de luptă.

„Cred că această sută de tancuri la ziua de azi nu ar avea niciun rol. Cred că ar fi un fond de rezervă care ar fi folosit pentru ofensiva de primăvară-vară, dar cred că aceasta este o chestiune de timp”.

Amintim că ministrul german de externe Annalena Baerbock a menţionat anterior că Germania nu va împiedica Polonia să furnizeze Ucrainei tancurile Leopard 2 de fabricație germană.

..