S-au văzut la casa lor după ce au stat în chirie timp de 14 ani. O familie şi-a cumpărat un apartament, datorită programului de stat Prima Casă

S-au văzut la casa lor după ce au stat în chirie timp de 14 ani. O familie şi-a cumpărat un apartament, datorită programului de stat Prima Casă

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

S-au văzut la casa lor după ce au stat în chirie timp de 14 ani. Este vorba despre soții Vitalie și Diana Gheorghiță, care au reuşit să-şi cumpere un apartament cu două odăi, datorită programului de stat Prima Casă. De două săptămâni, de când s-au mutat, ei spun că sunt cei mai fericiţi.

Diana Gheorghiţă este moașă la Institutul Mamei și Copilului, iar soţul său, Vitalie, este lector la Academia de Poliție din Chișinău. Cei doi sunt împreună de 14 ani și au o fetiță de nouă ani.

„Noi planificam demult să cumpărăm, dar condițiile nu erau avantajoase. Datorită proiectului Prima Casă și datorită faptului că statul garantează 90 la sută din credit, a fost foarte accesibil pentru noi”, a povestit lectorul la Academia de Poliție, Vitalie Gheorghiță.

Diana spune că, odată ce s-a văzut la casa ei, şi-a împlit un mare vis.

„Eu de firea mea sunt mai aproape de familie. Mă doare sufletul să-mi las copilul, chiar și cu buneii. Nu am lăsat-o nici în vacanță singură. Noi suntem împreună peste tot”, a spus beneficiara Prima Casă, Diana Gheorghiță.

Costul apartamentului cu două odai este de 39 de mii de euro. Timp de 15 de ani, soţii Gheorghiţă vor trebui să achite o rată lunară de cinci mii de lei.

„Pentru chirie achitam 4.000 de lei lunar. Salariul soției se ducea numai pe chirie. Acum vom achita 5.000 de lei pe luna, aproape la fel, dar diferența este că vom avea deja locuința proprie”, a menţionat lectorul la Academia de Poliție, Vitalie Gheorghiță.

Alexandra, fiica soţilor Gheorghiţă, este cea mai fericită de noua casă, mai ales că deja are şi odaia sa.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a fost unul dintre primii oaspeţi în casa nouă a familiei Gheorghiţă. Acesta a venit cu un cadou.

„Mă bucur și eu de rând cu ei. Am revenit și eu în tinerețea mea, atunci când am obținut și eu prima casă a mea împreună cu familia. Vreau să vă spun că împărtăș deplina fericire cu Vitalie și familia sa”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Din cele 379 de credite în cadrul programului imobiliar, 318 au fost oferite pentru beneficiarii proiectului Prima Casă. Alte 24 de familii şi-au luat locuinţe prin intermediul programului Prima Casă 2, destinat bugetarilor. Totodată, 37 de credite au fost acordate pentru Prima Casă 3, adresată familiilor care au copii. Valoarea totală a creditelor acordate prin intermediul celor cinci bănci participante la program se ridică la peste 161 de milioane de lei, iar suma garanţiilor oferite de stat este de peste 80 de milioane de lei. Printre beneficiari sunt 275 de familii şi 104 tineri necăsătoriţi.

Foto: publika.md

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Leave a Reply