Salariile bugetarilor cu venituri mai mici de 3500 de lei vor fi majorate

Salariile bugetarilor cu venituri mai mici de 3500 de lei vor fi majorate

Distribuie

Bugetarii care au o leafă mai mică de 3500 de lei vor primi lunar compensaţii pentru a ajunge la această sumă.
Guvernul a avizat un proiect care prevede majorarea compensaţiilor alocate lunar întrucât salariul minim garantat a crescut. Astfel, Plăţile compensatorii se vor calcula începând cu 1 mai şi în acest sens vor fi alocate 136 de milioane de lei din bugetul de stat.
În acest sens, va creştere şi salariul minim garantat în instituţiile de învăţământ aflate la autogestiune, de la 2000 la 3500 de lei. Printre aceste instituţii se numără şcolile profesionale, colegiile, universităţile şi centrele de excelenţă.

De asemenea, a fost extinsă lista beneficiarilor care au sporuri lunare pentru deținerea titlurilor științifice sau științifico-didactice. De susținere financiară din partea statului vor beneficia cercetătorii științifici, personalul de conducere care activează în organizații din domeniile cercetării și inovării, precum și personalul de conducere din învățământul superior.

Costul anual estimat pentru implementarea prevederilor proiectului este de 82,5 milioane de lei, bani ce vor fi alocați din bugetul de stat.


Distribuie
..