Scandal pe un şantier din Capitală. Mărul discordiei dintre un locatar şi o companie de construcţii este un imobil in proces de renovare

Scandal pe un şantier din Capitală. Mărul discordiei dintre un locatar şi o companie de construcţii este un imobil in proces de renovare

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Construcţie cu scandal în centrul Capitalei.
O locatară se plânge că vecinii săi au început renovarea unui imobil pe care vor să-l transforme în clădire cu birouri, fără a avea actele necesare.
De cealaltă parte, reprezentanţii companiei afirmă, că lucrările au fost demarate legal, în baza unei autorizaţii emise de arhitectul-şef al Capitalei, Svetlana Dogotaru şi a vice-primarului Victor Chironda.
Cei doi nu au răspuns la telefon pentru a face lumină în acest caz.

Casa Galinei Keleş are doi pereţi comuni cu imobilul care este reparat şi unde se construieşte în prezent o mansardă.

„Se simţea cum se zguduia peretele. Eu am luat copilul şi l-am dus în altă cameră. Vreau să spun că aşa lucrări capitale nu se fac atunci când cineva se află în casă, mai ales că sub peretele acesta era şi copilaş micuţ, de grădiniţă.”

Femeia spune că ieri a discutat cu viceprimarul Victor Chironda, care i-ar fi spus că lucrările de construcţie a mansardei urmează să fie sistate, lucru care nu s-a întâmplat.

„Ieri a fost domnul Chironda şi el a spus că această autorizaţie are cu totul alt context, nu coincide, nu coincide cu procura de la notar, declaraţia şi aşteptaţi azi, mâine că se pregătesc documentele pentru sistare. Azi au început iarăşi lucrările, eu m-am pus între maşină, doar aşa am putut să stopez.”

Pe de altă parte, directorul companiei care repară imobilul afirmă că lucrările sunt autorizate.

„Este autorizaţia de construcţie, semnată de secretarul interimar, arhitectul şef şi viceprimarul Victor Chironda.”

După renovare, în această clădire ar urma să fie amenajate birouri.

„După proiect, este amenajarea spaţiului apartamentului privat, prin mansardare, în scopul utilizării cu destinaţie nelocativă. Ne-am apucat de lucru, pentru că aşa şi se face. Autorizaţia este, nu mai este necesar nimic.”

În timp ce filmam reportajul, am fost contactaţi şi de avocatul persoanei care renovează clădirea, Aureliu Colenco. Acesta spune că nu a fost informat despre intenţia autorităţilor municipale de a anula autorizaţia oferită sau de a sista lucrările. Mai mult, apărătorul spune că aceste lucru nici nu este posibil, din punct de vedere legal.

„Conform legii 163 din 9 iulie 2010, privind autorizarea lucrărilor de construcţii, această lege nu prevede un drept Primăriei sau altor organe o procedură de sistare sau anulare a autorizaţiei. Aceasta autorizare poate fi anulată numai prin instanţă de judecată.”

Autorizaţia de renovare a clădirii şi construcţie a mansardei a fost emisă în luna august. Am încercat să luăm legătura cu semnatarii ei, arhitectul şef al Capitalei, Svetlana Dogotaru, şi viceprimarul Victor Chironda, însă aceştia nu au răspuns nici la apelurile noastre, nici la mesaje.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..