Securitatea ministrului rus al Apararii în Moldova a fost asigurată de IGP la solicitarea SPPS

Securitatea ministrului rus al Apararii în Moldova a fost asigurată de IGP la solicitarea SPPS

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Poliţia moldovenească a tratat vizita ministrului rus al Apararii, în Moldova, drept una oficială, chiar dacă premierul Maia Sandu insistă că fost o vizită privată. Cel puţin aşa reiese din ordinul semnat de şeful interimar al IGP. Documentul, publicat de portalul deschide.md, descrie toate acţiunile întreprinse de către oamenii legii, pe timpul aflării demnitarului rus pe teritoriul ţării noastre. Acolo se regăsesc aşa noţiuni precum „program oficial” şii „delegaţie oficială” ceea ce contravine declaraţiilor lui Sandu, făcute acum două zile.

” A fost o vizită personală… privată şi detalii despre cum s-a petrecut aceasta vizita urmează să analizăm, instituţiile responsabile vor prezenta rapoarte. Ministerul de Interne nu a oferit servicii de acest fel, cred că trebuie Preşedinţia, pentru că ei ar fi putut să acorde servicii protocolare”, a declarat prim-ministrul, Maia Sandu.

Solicitat să facă claritate pe marginea acestui subiect, ministrul de interne, Andrei Năstase a insistat să-l întrebăm şeful IGP, care a semnat ordinul de asigurare a securităţii demnitarului rus.

„– Un ordin semnat de IGP în care se spune că vizita a fost oficială. – Păi întrebaţi IGP-ul. – Dar IGP-ul face parte din MAI. – Întrebaţi IGP-ul dacă a fost semnat un ordin. – Dar dvs nu cunoaşteţi? Nu aţi văzut acest ordin?
-Să comentez un ordin semnat de către o instituţie…
– A fost vizita oficială sau nu? ..Păi va spus doamna prim ministru ce e cu această vizită”, a spus  ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Solicitat telefonic, interimarul de la IGP Gheorghe Balan ne-a spus că este la volan şi nu poate vorbi. Ieri, la ceremonia dedicată zilei independenţei, Igor Dodon a precizat că vizita lui Şoigu a fost una privată.

„Am discutat şi cu doamna prim-ministru poate pe viitor să fie organizată o vizită oficială a domnului Şoigu, pentru că aceasta nu a fost una oficială”, a spus preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a dat de înţeles că Igor Dodon trişează.

„Când vine un aşa demnitar de stat, cu aşa funcţie înaltă în statul respectiv, această vizită este numai oficială. El nu a venit la cumătrie, nu a venit la nuntă la cineva”, a spus președinte PCRM, Vladimir Voronin.

Serghei Şoigu a efectuat o vizită în ţara noastră în data de 24 august, la invitaţia preşedintelui ţării. Alături de Igor Dodon, ministrul rus al Apărării a mers la Capul de pod Şerpeni, unde a depus flori, în cinstea celor 75 de ani de la eliberarea de sub ocupaţia fascistă. În timpul aflării sale în Moldova, Şoigu nu a făcut nicio declaraţie de presă. Pe parcursul vizitei, delegaţia rusă a fost înconjurată de zeci de agenţi de pază şi poliţişti, aşa că jurnaliştii nu s-au putut apropia de Serghei Şoigu pentru a-i adresa întrebări.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •