Sergiu Sîrbu, despre diferendul transnistrean, la OSCE

Sergiu Sîrbu, despre diferendul transnistrean, la OSCE


În plenul Adunării Parlamentare a OSCE s-a vorbit din nou despre necesitatea retragerii trupelor ruse, dislocate ilegal pe teritoriul Moldovei. Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a ținut un discurs în care s-a referit la progresele înregistrate de autorități în soluționarea diferendului, dar și despre implicarea Federației Ruse în politica internă a țării noastre.

„În ciuda faptului că Federația Rusă s-a angajat, în mod repetat, să își retragă trupele din această regiune a Republicii Moldova, ea a sfidat în mod constant bunul simț. Suntem, în continuare, îngrijorați de creșterea factorului militar în întreaga regiune și este alarmant faptul că exercițiile militare ale așa-numitului grup operativ de trupe rusești se desfășoară în comun cu forțele paramilitare transnistrene”, a comunicat deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

Sîrbu este convins că diferendul transnistrean poate fi soluționat, dacă va exista voință politică, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când Chișinăul a semnat cinci protocoale cu autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol. Sîrbu a vorbit și despre continuarea negocierilor în formatul 5+2, pentru a elabora și adopta un statut juridic special pentru regiunea transnistreană, respectând suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre.

Foto: publika.md

..

Leave a Reply