Sistem nou de canalizare la Strășeni. Reţeaua a fost extinsă cu aproape cinci kilometri

Sistem nou de canalizare la Strășeni. Reţeaua a fost extinsă cu aproape cinci kilometri

Distribuie

Sistem nou de canalizare la Strășeni. Reţeaua a fost extinsă cu aproape cinci kilometri şi a fost instalată o nouă staţie de pompare a apelor menajere. Populația locală depășește două mii de persoane, iar majoritatea afirmă că proiectul a fost mult aşteptat, pentru că sănătatea oamenilor era în pericol, din cauza apelor murdare, care erau aruncate în pământ şi ajungeau în fântâni.

Proiectul noului sistem de canalizare la Strășeni a costat aproape 270 de mii de dolari, bani oferiţi de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, de Ambasada Slovaciei şi autorităţile locale.

Reţeaua de canalizare din Străşeni a fost extinsă cu 4,8 kilometri. La sistem au fost racordate două cartiere din oraş, două instituţii publice şi şapte agenţi economici.

”Nu vine maşina tot timpul, bine că plăteşti şi ea se duce şi gata. Este bravo că ne-au tras şi pe urmă drumul îl vor face bine. ”

”Noi când am avut adunare şi ne-au întrebat noi am fost de acord. Este foarte bine că au tras, noi ne bucurăm cum suntem bătrâni şi aşa. Poate şi drumul ni-l vor repara pentru că vrem şi noi măcar câţiva ani să trăim mai bine.”

La Strășeni a fost construită şi o staţie de pompare a apelor uzate.
Potrivit primarului, extinderea reţelei de canalizare este un pas înainte pentru modernizare și accesul tuturor localnicilor la servicii de canalizare.

”Ne-am propus şi facem acest lucru împreună pentru tânăra generaţie. Generaţia care va veni mâine să administreze această comunitate. Sper că tot ce am realizat noi să fie în serviciul acestor cetăţeni pentru că acesta este scopul nostru, al autorităţilor locale.”

Costul total al proiectului de canalizare la Strășeni a fost de aproape 270 de mii de dolari, dintre care 130 de mii au fost oferiți de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, iar 139 de mii au fost contribuţia comună a Ambasadei Slovaciei și autorităţilor locale.

”Slovacia a oferit asistenţa necesară, suport financiar, asistenţă tehnică. Sunt fericit şi satisfăcut că am oferit suport financiar şi asistenţă oraşului Străşeni.”

”Un proiect important pentru comunitate – extinderea sistemului de canalizare în două cartiere. Cred că aici, la Străşeni, a fost un exemplu minunat de colaborare. ”

Reţeaua de canalizare este construită în proporţie de 76% în municipiul Străşeni.


Distribuie
..