Site-uri oficiale din România, ţinta unor atacuri cibernetice. Hackerii au spart paginile Guvernului, Armatei Naţionale, Poliţiei de Frontieră şi Căilor Ferate

Distribuie

Site-uri oficiale din România au fost ţinta unor atacuri cibernetice. Hackerii au spart paginile online ale Guvernului, Armatei Naţionale, Poliţiei de Frontieră şi Căilor Ferate. Într-un anunţ pe Facebook, Căile Ferate Române au oferit, după incident, un link special pentru călători, ca să poată cumpăra bilete.
Serviciul Român de Informaţii a anunţat că atacurile au fost comise vineri, în jurul orei 4 dimineaţa.
Presa română precizează că datele confidențiale şi sensibile au rămas neatinse şi că au fost comise atacuri de tip DDOS, care încetinesc reţeaua sau implică opriri intermitente ale site-urilor.
Centrul CYBERINT din cadrul SRI a stabilit că hackerii au folosit echipamente din afara României. Atacurile au fost revendicate de gruparea KILLNET, de origine pro-rusă. Tot ea a comis recent atacuri asemănătoare în SUA, Estonia, Polonia, Cehia și asupra site-urilor NATO.
Acum SRI-ul cooperează cu entitățile responsabile în domeniu, pentru a investiga atacurile cibernetice și pentru a remedia efectele.


Distribuie
..