Specialiştii în design interior au stabilit tendinţele anului 2021

Specialiştii în design interior au stabilit tendinţele anului 2021

Marmură, lemn şi nuanţe de gri sau galben.
Aceasta este tendinţa anului în materie de design interior, care îmbină armonios diferite stiluri.
Totul în culori calde, din materiale naturale şi cu elemente decorative rafinate.

Designerul Marco Ballerini spune că pandemia de COVID-19 i-a determinat pe moldoveni să acorde o atenţie sporită locuinţei. În noul an, cuvintele cheie pentru designul interior sunt durabil, ecologic, natural şi organic.

„În trend este mai mult o casă naturală. Pentru anul 2021 este un galben, este un gri cald care ne dă căldură în casă şi, desigur, sunt culori aşa cum avem aici o culoare mai pastelată, mai plăcută. La fel tot, finisaje care sunt naturale. Poate fi un placaj din lemn natural, poate fi o marmură naturală.”

Iluminatul rămâne o parte esenţială a fiecărei încăperi. Designerii spun că o cameră iluminată potrivit, uneori crează impresia unui spaţiu mult mai generos decât este în realitate şi conferă o atmosferă mai relaxantă.

„Iluminarea scenografică. O locuinţă nu mai este cea cu lumina difuză, uniformă, într-un spaţiu dar se concentrează pe iluminat artistic, pe zonele de interes. S-au inventat foarte mult tehnologii, în primul rând LED-ul flexibil. În 2021, dar şi în ultima decadă, sunt în vogă geamurile mari, deschiderile panoramice.”

Mobilierul în vogă de anul acesta este confecţionat din stofe naturale.

„În 2021 să înlocuim fibrele sintetice cu cele naturale, precum, bumbacul, inul, lâna sau mătasea. Ce ţine de design, tendinţa merge spre individualizare, fără a urmări un stil anumit sau șabloane standarde. Se va pune accent pe personalizare şi pe mobilier estetic.”

Cei care doresc să apeleze la serviciile unui designer de interior trebuie să plătească de la zece până la 25 de euro pentru un metru pătrat.

..