Sute de francezi vor veni la Chişinău pentru meciul dintre naţionala Republicii Moldova şi Franţa. Ce a pregătit un local pentru oaspeţii de onoare ai Capitalei

Sute de francezi vor veni la Chişinău pentru meciul dintre naţionala Republicii Moldova şi Franţa. Ce a pregătit un local pentru oaspeţii de onoare ai Capitalei

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sute de francezi vor veni la Chişinău săptămâna viitoare pentru meciul anului dintre naţionala Republicii Moldova şi campioana mondială Franţa, ce va fi transmis în direct la PRIME.

Pentru a primi oaspeţii aşa cum se cuvine, un local situat în apropierea stadionului Zimbru, unde se va disputa partida din preliminariile EURO 2020, a pregătit un program special. Acolo va fi amenajată Casa Albastră, dedicată exclusiv oaspeţilor de onoare ai Capitalei.

Gazdele îşi propun să-i familiarizeze cu tradiţiile moldoveneşti pe fanii Les bleus.

Administratorii localului aşteaptă cel puţin 350 de fani francezi şi au pregătit pentru ei patru tone de bere.

„Va fi un program artistic interesant. Vom avea moderatori, multă bere, multă bere gratis. Intraţi numaidecât, odihniţi-vă. Va fi ca la fani, ca în tribune, numai că la noi în local. Noi credem că îi vom uimi pe francezi cu coloritul nostru moldovenesc. Le vom pune hore sau poate ceva din şansonietele lor”, a afirmat administratorul localului Alexandru Doba.

Chiar dacă bucătăria franceză este considerată una dintre cele mai selecte din lume, bucătarul-şef al localului speră să-i uimească pe fanii din Franţa cu bucate tradiţionale moldoveneşti.

„Eu cred că este mai bine totuşi să-i surprindem prin bucătăria basarabeană. Fiecare om care vine la noi în ţară cred că a auzit ceva despre bucătărie, despre cultura noastră. Fiecare ţară este slăvită în modul ei. Putem să le preparăm o zeamă, plăcinte. mămăliguţă cu tocană, dar trebuie să respectăm şi această naţionalitate. O să le pun diverse caşcavaluri, un vin bun”, a zis bucătarul-şef Eugenia Buza.

Suporterii francezi sunt celebri în toată lumea pentru că îşi susţin echipa naţională într-un mod civilizat. Totuşi, uneori şi ei o iau razna, cum s-a întâmplat în vara anului trecut, când Les Bleus au cucerit titlul mondial pentru a doua oară. Îmbătaţi de fericire, la Paris, microbiştii au dat startul nebuniei pe străzi.

La Chişinău, împreună cu suporterii francezi se va distra şi ambasadorul Republicii Franceze, Pascal Le Deunff. Oficialul urmează apoi să îi susţină în tribunele stadionului Zimbru pe Mbappe, Pogba, Griezmann şi compania.

„Înainte de meci, ei se vor reuni într-un local ce se află în apropierea stadionului. Tradiţional, noi botezăm un astfel de local Casa Albastră. Ei se vor reuni acolo şi se vor încălzi pentru a susţine cât mai bine echipa Franţei, iar mai apoi vor mărşălui spre stadionul Zimbru”, a spus ambasadorul Franţei în Republica Moldova, Pascal Le Deunff.

Pe 22 martie, atât suporterii francezi, cât şi cei moldoveni, vor crea o atmosferă unică pe stadionul Zimbru. Meciul anului dintre Republica Moldova şi campioana mondială Franţa va putea fi urmărit în direct la PRIME, de la ora 21 şi 45 de minute.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •