Taberele de odihnă pe malul mării, tot mai populare printre elevii din Republica Moldova

Taberele de odihnă pe malul mării, tot mai populare printre elevii din Republica Moldova

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

În ultimii ani, taberele de odihnă pe malul mării devin tot mai populare printre elevii de la noi. Potrivit operatorilor de turism, rezevările din acest an depăşesc numărul total de copii, care au plecat anul trecut la taberele de vară din Europa. Deşi sejurul peste hotare este de trei ori mai scump faţă de odihna la noi, părinţii spun că preferă să-şi trimită odraslele în afara ţării pentru condiţiile de acolo.

La mare căutare sunt taberele pentru copii din Grecia şi Bulgaria, din simplul motiv că sunt mai aproape. Aproape o mie de elevi din raionul Ungheni au fost în ultimii ani în vacanţa de iarnă şi de vară în cele două ţări împreună cu profesorii din şcoală.

„Anul trecut am mers în Grecia cu un grup de 30 de elevi. Copiii au rămas foarte mulţumiţi şi impresionaţi pentru că am mers în Halkidiki”.

În acest sezon, în premieră pentru elevii din Moldova şi-a deschis uşile cea mai mare tabără pentru copii din Europa. Aceasta este situată în Bulgaria şi este dotată cu un bazin olimpic de 50 de metri, sală de atletism, cinematograf, teren de volei, fotbal, minigolf şi planetarium digital. În plus, copiii vor învăţa şi limba engleză. Preţul unui sejur de opt zile, cu transport inclus, este de 250 de euro.

„Complexul dispune de o plajă de 7 km cu salvamari. Grupul este însoţit de un grup de adulţi, la fiecare 15 tineri revine câte un supraveghetor, care are grijă de ei”, a menţionat operatorul de turism, Mihai Ceban.

Şi taberele din Grecia sunt solicitate. Acolo copiii au parte de diferite activităţi sportive, lecţii de engleză şi excursii. Preţurile încep de la 200 de euro pentru şapte nopţi şi trei mese pe zi. Oferte tentante vin şi din România. La Poiana Braşov copiii plătesc 300 de euro pentru şapte zile într-un hotel de 4 stele.

Iar în Ucraina, adolescenţii pot pleca în renumita tabără Artek, construită încă pe timpurile sovietice.

„Plecarea este din Lvov. Preţul este de 1.400 de euro. În preţ este inclus, transportul, lecţiile care se fac în limba engleză cu profesori instruiţi şi mâncarea de cinci ori pe zi”, a afirmat operatorul de turim, Mariana Grajdeanu.

Părinţii care îşi permit luxul, îşi pot trimite odraslele la în Marea Britanie, Elveţia sau Austria. În acest caz, ei trebuie să plătească până la 2 mii de euro, cu zbor inclus.

„Anume în Austria învaţă limba germană, dansul vienez, au karaoke. Pentru că elevii sunt de la 12 la 17 ani se fac şi diferite traininguri de dezvoltare personală”, a informat operatorul de turim, Mariana Grajdeanu.

Preţul mediu pentru şapte zile la o tabără de odihnă din Moldova este de 1.500 de lei pentru şapte zile, în care este inclusă masa de trei ori pe zi, diverse activităţi sportive şi ore de limbă engleză.

Foto: Reporter NTV

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares