Drama continuă. Rudele victimelor în teribilul accident de lângă Todireşti nu au cu ce să-şi îngroape morţii

Drama continuă. Rudele victimelor în teribilul accident de lângă Todireşti nu au cu ce să-şi îngroape morţii

Distribuie
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares

Accident cu cinci morţi şi doi răniţi lângă Todireşti, raionul Anenii Noi. Ieri un Audi cu o viteză de peste 100 km pe oră a tamponat frontal o Dacia, după o tentativă nereuşită de depăşire. Impactul a fost atât de puternic, încât este o minune că totuşi două femei au supravieţuit. Durerea este fără margini însă în familia în care au murit tatăl de 22 ani şi fiica lui de un an şi patru luni.

Potrivit poliţiei un automobil de model Audi în care se aflau doi bărbaţi se deplasa dinspre Chişinău. Şoferul a efectuat o depăşire nereuşită şi a ajuns pe contrasens. A intrat în plin într-o Dacie în care se aflau cinci persoane, toate din satul Gura Bâcului, Anenii Noi.

În urma impactului cei doi bărbaţi din Audi au murit pe loc. Şi-au pierdut viaţa şi şoferul Daciei, dar şi doi membri ai unei familii. Un tânăr în vârstă de  22 de ani şi fetiţa acestuia de doar un an şi patru luni.

În urma tamponării, maşinile au fost făcute zob. Impactul a fost atât de puternic, încât motorul uneia dintre maşini a fost aruncat la zeci de metri distanţă. Printre mormanele de fiare suna un telefon mobil, rămas intact.

„Martorul care a fost la moment a fost audiat de cum au stabilit şi l-au audiat, deci automobilul Audi cu numere de înmatriculare transnistrene se deplasa cu viteză excesivă şi deci la depăşire a ieşit pe contrasens, lovind frontal automobilul Dacia”, a comunicat şeful IP Anenii Noi, Valeriu Codreanu.

La faţa locului au intervenit mai multe echipe de descarcerare.

„La faţa locului au fost îndreptate trei autospeciale a Serviciului Salvatori şi Pompieri pentru a efectua lucrări de salvare şi deblocare. Au fost efectuate lucrările, după care persoanele au fost transportate la serviciile cuvenite”, a informat şeful departamentului Situaţii Excepţionale Anenii Noi, Dorin Candîba.

Pasagerul din Audi care şi-a pierdut viaţa este fostul fotbalist, antrenor şi arbitru, Ion Clipa, care locuia la Anenii Noi. Ca să ajungă acasă a făcut autostopul.

Poliţiştii au stabilit ca automobilul de model Audi s-a deplasat cu o viteză excesivă, pentru că axa vitezometrului era oprită în momentul impactului la 105 km la oră. Totodată maşina era echipată cu anvelope de vară, care erau intr-o stare necorespunzătoare.

Atât şoferii cât şi pasagerii din faţă din ambele maşini aveau centurile cuplate. În automobilul de model Dacia lipsea scaunul pentru transportarea copiilor, iar persoanele de pe bancheta din spate erau fără centuri. Două tinere, una dintre care este mama bebeluşului au ajuns în stare gravă la spital.

„Au fost aduse două persoane din accidentul de circulaţie, care imediat au fost plasate în sala de resuscitare pentru acordarea de asistenţă medicală de urgentă. Amândouă paciente sunt în cunoştinţă, sunt în stare relativ gravă”, a afirmat şeful Departamentului de Medicină Urgentă, Igor Curov.

Vecinii şi rudele spun că tânăra familie din Gura Bâcului s-a pornit la Chişinău la pediatru. Deşi au maşina lor au decis să meargă cu un consătean. Una dintre vecine a văzut accidentul.

„S-o oprit maşinile şi m-am uitat. Numai că eu nu am ştiut că-s din sat. Oghelaşul pe marginea drumului era. Eu deodată am spus ca e vreun copil”.

„Tare bravo, băieţi tineri, energici. Multe planuri aveau”.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgentă au lansat linia fierbinte 901. Acolo rudele şi apropiaţii pot obţine informaţii privind starea persoanelor care au avut de suferit, dar şi unde se afla cei decedaţi.

Tragedia rutieră a împietrit inimile familiei Cherdivară. Stâlpul casei, în varstă de 38 de ani s-a stins în urma impactului. Bărbatul se afla la volanul Daciei în momentul în care celălalt şofer, care circula cu o viteză excesivă, a ieşit la o depăşire riscantă. Victima îşi cumpărase de curând maşina şi transporta consăteni la Chişinău. Astfel acesta îşi câştiga un ban pentru a-şi întreţine familia. Avea doi copii, printre care unul cu grad de invaliditate. Soţia sa, care lucrează servitoare la şcoala din localitate, are un salariu de doar 1.000 de lei. Acum femeia nu ştie de unde şi cum va face rost de bani ca să-şi conducă soţul pe ultimul drum.

Şi cealaltă familie nu are bani să-şi înmormânteze baiatul de 22 de ani şi nepoata de doar un an şi patru luni. Mama fetiţei a supravieţuit, dar se află în stare gravă la spital. Părinţii tânărului decedat sunt în vârstă şi au venituri modeste.

Cei care vor să ajute aceste familii să-şi înmormânteze rudele, vor putea face online prin intermediul site-ului caritate.md, sau expediind un un SMS cu conținutul „280” la:

2910 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL.

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL.

Poveştile victimelor tragicului accident de lângă Todireşti, raionul Anenii Noi, vor fi publicate în scurt timp.


Distribuie
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares
..

Leave a Reply