Trafic infernal în centrul Capitalei. În urma sistării circulaţiei pe un tronson de pe strada Bucureşti, maşinile au circulat bară la bară

Trafic infernal în centrul Capitalei. În urma sistării circulaţiei pe un tronson de pe strada Bucureşti, maşinile au circulat bară la bară

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Trafic infernal în centrul Capitalei. În urma sistării circulaţiei pe un tronson de pe strada Bucureşti, maşinile au circulat bară la bară. Şoferii spun că nu au ştiut despre aceste restricţii şi au stat chiar şi o oră în ambuteiaj. Iar oamenii au aşteptat troleibuzele în zadar, fără să ştie că ele nu mai fac legătura dintre cartierul Telecentru şi centrul Chişinăului.

Din cauza lucrărilor de curăţare a sistemului de canalizare, circulaţia pe strada Bucureşti, în perimetrul străzilor Puşkin şi Mitropolit Bănulescu-Bodoni a fost sistată. Astfel, şoferii au ocolit această zonă, iar în centrul Capitalei s-au format ambuteiaje.

Pe strada Şciusev s-a circulat bară la bară. Şoferii au claxonat şi s-au arătat indignaţi.

„Foarte prost şi nu stă nimeni să fluidizeze traficul, e groaznic”.

„Seara ce nu se poate de reparat, câtă lume întârzie la lucru acum?”.

„Nu se organizează, ca de obicei, la noi e aşa”.

Nemulţumiţi au fost şi conducătorii camioanelor ce distribuie produse alimentare la magazine. Ei spun că le-a luat ore întregi să ajungă de la un supermarket la altul.

„Deservim magazine. Cred că, până deseară, nici jumătate din marfă nu o să reuşesc să o duc”.

„Mai am un pic şi pot să duc marfa înapoi să o arunc. Avem amuş aproape 50 de minute de când merg două intersecţii”.

Haosul din trafic a provocat şi un accident rutier la intersecţia străzilor Şciusev cu Puşkin.

Iar pe strada Bucureşti maşinile, practic, stăteau pe loc. Şoferii spun că au ajuns până la strada Vlaicu Pârcălab fără să ştie că tronsonul este închis.

„Nu ne-au spus nimic, iată am făcut la dreapta pe Bucureşti, coadă şi coadă, ambuteiaje, ambuteiaje. Aşa-i la noi, straşnic straşnic”.

Şi oamenii care circulă cu transportul public au avut parte de neplăceri. Unii au stat zeci de minute în staţii, fără să ştie că troleibuzele nu mai circulă spre cartierul Telecentru.

„Cu ce o să mergem o lună? Cu ce de mers două luni de zile? Pe jos? Nimic nu circulă”.

Ambuteiajele nu le-au dat bătăi de cap doar bicicliştilor şi motocicliştilor.

„Nu ştiam că astăzi o să fie aşa trafic. Mereu sunt bucuros că sunt cu bicicleta, nu cu maşina”.

Primăria a anunţat că strada Bucureşti, pe tronsonul dintre străzile Puşkin şi Mitropolit Bănulescu-Bodoni, va fi închisă până pe data de 25 august. Astfel, circulaţia troleibuzelor de pe linia 3 din Capitală va fi suspendată, iar troleibuzele 10 şi 24, vor circula doar până la strada 31 august şi nu vor mai ajunge în cartierul Telecentru.

A fost modificat şi itinerarul troleibuzelor de pe linia 2, care vor ocoli centrul Capitalei. De pe strada Gheorghe Asachi, vehiculele se vor deplasa pe strada Ismail.

Şi microbuzele 101,125, 154 și 185 vor circula pe alt traseu. Pentru a ocoli porţiunea unde au loc lucrări, acestea vor circula pe străzile Şciusev şi Kogălniceanu.

Foto: publika.md

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Leave a Reply