„Tricolorii” în ultim meci din acest an pe teren propriu cu Scoția. Pe străzile Capitalei au fost surprinși sute de microbiști în fuste

„Tricolorii” în ultim meci din acest an pe teren propriu cu Scoția. Pe străzile Capitalei au fost surprinși sute de microbiști în fuste

Distribuie

Echipa naţională a Moldovei va disputa vineri ultimul meci din acest an, pe teren propriu.
„Tricolorii” vor juca la Chişinău cu reprezentativa Scoţiei, participanta la Campionatul European de vara trecută.
Suporterii scoţieni au ajuns deja în ţara noastră şi au cutreierat străzile Capitalei, îmbrăcaţi în kilturi – straiele naţionale ale Scoţiei.
Ei declară că au venit cu două zile înainte de meci pentru a vizita mai multe locuri şi a savura din vremea însorită.

„Am venit pentru meciul cu Scoţia. Am venit să savurăm razele de soare, dar mai mult meciul de vineri, să ne distrăm.”

„Am fost astăzi la muzeul militar, apoi ne-am plimbat pe aici, până la arcă. Azi stăm aici, dar mâine mergem în regiunea transnistreană. Vor veni mai mulţi la meci. Cred că vom avea tobe, iar suporterii vor cânta. Sâmbătă ne vom întoarce în Scoţia.”

” – Nu vă este frig?
– Nu, este confortabil, pentru că e destul de însorit. Am servit bere şi am fost foarte bine primiţi, iar asta e important, să ne simţim bine.
– Aţi gustat vinurile şi mâncarea noastră?
– Nu, doar berea. Încă nu am reuşit să bem vin.”

Scoţienii sunt ferm convinşi că fotbaliştii moldoveni nu au şanse să câştige meciul.

„Desigur că Scoţia! E simplu. Noi mereu cântăm, cântăm să fim fericiţi. Dar nu astăzi. Acum mergem să servim bere.”

Scoţienii îmbrăcaţi în kilturi au atras atenţia trecătorilor de pe străzile Capitalei: unii i-au admirat, altora le-au părut ciudate straiele naţionale scoţiene.

„Lor le este frig, dar nu am văzut acum prima dată. În fiecare toamnă, mai ales în noiembrie, ei vin şi se plimbă prin parc, pe aici. Nu ştiu de unde sunt, din Franţa… Bărbaţii trebuie să poarte pantaloni, femeile – fuste. Doamne fereşte. Nu-mi închipui să îl văd noaptea şi să înţeleg dacă este bărbatul meu.”

„Normal pentru el, nu ştiu dacă nu îi este frig. Nu e acest stil la noi. Poate că ar purta, dar ceva tradiţional.”

„- Cam amuzant pentru noi.
– De ce?
– Pentru că nu este specific nouă. Cam toţi se uită straniu, dar deja care şi cum.”

„Tare îmi plac. Nu cred că le este frig. Cu siguranţă, sunt obişnuiţi. Ei doar sunt din Scoţia. L-aţi filmat pe cel care avea o pană în cap? Foarte fain!”

„Foarte bine că vizitează Moldova. Înseamnă că Moldova devine o destinaţie turistică. Ei la fel ar putea fi uimiţi văzându-ne în cuşme. Ei ne respectă cultura noastră, noi o respectăm pe a lor.”

Meciul dintre Moldova și Scoția se va disputa vineri seara, 12 noiembrie, pe stadionul Zimbru din Chișinău. Partida va începe la ora 19:00 și va fi transmisă în direct de PRIME, unde va fi comentată în limba română, și de CANAL 3, unde va avea comentariul în rusă.


Distribuie
..