Ultimul sunet, care vesteşte încheierea anului de studii, a răsunat, anul acesta, online

Ultimul sunet, care vesteşte încheierea anului de studii, a răsunat, anul acesta, online

Distribuie

Careul solemn dedicat ultimului sunet a arătat în acest an altfel. Îmbrăcaţi la patru ace, elevii şi profesorii au rostit discursuri şi şi-au urat vacanţă plăcută din faţa calculatoarelor. Din cauza pandemiei de COVID-19, festivităţile nu au putut fi desfăşurate în mod tradiţional, în faţa şcolilor.

Elevii unui liceu din Capitală s-au pregătit minuțios pentru ultimul sunet, băieții și-au pus papioane, iar fetele au îmbrăcat rochii şi s-au aşezat în faţa calculatoarelor. Unii chiar au cumpărat flori, pe care însă nu le vor putea oferi profesorilor.

„Nici nu ne imaginam așa ceva în viața noastră. Astăzi suntem nevoiți să organizăm careul online, care și el poate fi interesant prin structură și semnificația sa. Suntem însă trişti din cauză că nu ne vom mai putea vedea și privi în ochi ”.

În familia Racu, clopoţelul a sunat astăzi de două ori, odată pentru Christopher, în vârstă de zece ani, şi a doua oară pentru Ekaterina, care are opt ani.

” – Din cauza carantinei, vara va fi plictisitoare. Nu pot merge la tabăra de vară. Nu pot să merg undeva cu prietenii, să fac cumpărături, să mă plimb, să mănânc.
– În pofida acestei situaţii, copiii au devenit mai responsabili și lecţiile online ne-au ajutat să vedem copiii noștri din alt punct de vedere. ”

Iar pentru Ruvim Kovalenko, elev în clasa 12-a la liceul moldo-francez, sfârșitul anului școlar la distanță s-a dovedit a fi un adevărat test de maturitate.

Tânărul spune că pandemia de COVID-19 are consecinţe mai puţin plăcute asupra viitorului său.

În acest an, aproape 330 de mii de elevi din clasele 1-a -12-a au încheiat anul şcolar, dintre care în jur de 13 mii au absolvit clasa a 12-a.


Distribuie
..