Un bărbat din raionul Drochia a ars de viu, după ce casa în care locuia a fost mistuită de flăcări

Un bărbat din raionul Drochia a ars de viu, după ce casa în care locuia a fost mistuită de flăcări

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Moarte cumplită pentru un bărbat de 58 de ani din raionul Drochia, care a ars de viu in propria casă.. Tragedia s-a produs în această dimineață, în localitatea Hăsnășenii Noi.
Vecinii presupun, că bărbatul ar fi încercat să se salveze, dar din cauza unor probleme locomotorii nu a reuşit.

Bărbatul, care avea grad de invaliditate, locuia singur, după ce acum doi tatăl acestuia a decedat. Vecinii povestesc că victima s-a întors de la armată cu probleme locomotorii şi se deplasa doar cu ajutorul cârjelor.

”El practic din casă nu ieşea, deoarece avea probleme cu picioarele. Mergea greu. Când trebuia de ajutat, se mai ducea ba un vecin, ba altul. Sora îl ajuta, sora trăgea la el. ”

” Foarte bun băiat, liniştit, noi nu am avut nimic cu ei. ”

Primarul satului Hăsnășenii Noi a observat primul că locuinţa bărbatului e în flăcări. Roman Caraseni spune că a încercat să-şi salveze consăteanul, dar nu a reuşit.

” Am deschis uşile, dar fumul era destul de dens şi nu am reuşit să pătrund înăuntru. S-au apropiat şi vecinii şi au deschis altă uşă, a pătruns mai mult aer şi flăcările au izbucnit mai tare. ”

” El striga Iura, Iura, se gândea să-l scape. El numai a făcut un pas şi când a început a pocni stecla. Ne-am speriat toţi. ”

” Am început ceva să facem cu apa, dar nu am putut face nimic, căci flacăra era puternică.”

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri din Bălţi, iar după lichidarea incendiului în casă a fost depistat corpul carbonizat al bărbatului. Deocamdată, cauza izbucnirii flăcărilor nu se cunoaşte.

”A fost găsit în camera unde locuia, jos pe podea, cu faţa în sus. Presupun că sunt două versiuni: de la un scurt circuit, au găsit la frigider ceva ars, sau poate fi de la o ţigară nestinsă. ”

Vecinii bărbatului susţin că pompierii ar fi ajuns la faţa locului târziu, într-o oră de la efectuarea apelului la 112. Asta chiar dacă localitatea este la doar 15 kilometri de oraşul Bălţi, unde se află cea mai apropiată staţie de pompieri.

” Au sunat pe la fără ceva opt la pompieri şi tare târziu au venit. Au venit din Bălţi mătincă pe la nouă. Tare târziu.”

” Ei au venit greu. Când am venit aici am întrebat daca au sunat la pompieri, ne-au spus că da, dar iată de 40 de minute şi ei încă nu-s. Maşinile sunt vechi, zil 130, două tone jumătate de apă încap, cât poţi să stingi. ”

De cealaltă parte, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă susţin că pompierii au fost alertaţi la ora 8 şi un minut şi au ajuns la faţa locului în nouă minute.

„ La orele opt și zece minute salvatorii deja erau la fața locului și întreprindeau măsuri de intervenție pentru localizarea și îndepărtarea incendiului. La orele 8 și 20 de minute incendiul a fost localizat. ”

Echipa noastră de filmare a surprins în imagini autospeciala care a intervenit la locul incendiului. Vehiculul are o vechime de peste 30 de ani, iar angajaţii IGSU spun că aceasta este într-o stare bună, aşa cum a fost modernizată anul trecut.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..