Un cuplu din Cahul a reuşit să-şi pună pe roate o afacere în oraşul lor de baştină, cu sprijinul Incubatorului local de Afaceri

Un cuplu din Cahul a reuşit să-şi pună pe roate o afacere în oraşul lor de baştină, cu sprijinul Incubatorului local de Afaceri

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un cuplu din Cahul a reuşit să-şi pună pe roate o afacere în oraşul lor de baştină, cu sprijinul Incubatorului local de Afaceri. Restaurantul soților Advahov a devenit destul de cunoscut printre localnici, dar şi străini. Şi asta, datorită mâncării delicioase. Antreprenorii spun că restaurantul le oferă posibilitatea să muncească acasă, avându-i alături pe cei trei copiii ai lor.

Soții Advahov şi-au deschis afacerea acum un an. Cei doi locuitori ai oraşului Cahul au lucrat cândva chelneri, aşa că munca într-un restaurant nu le-a fost niciodată străină. Imobilul unde-şi desfăşoară activitatea îl închiriază de la Incubatorul de Afaceri, achitând o mică parte din prețul de arendă.

„Ne-au propus acest loc. Oricum, necesită investiţii, dar arenda este mică, astfel ne putem dezvolta, câştigăm ceva bani, pe care îi investim, şi ne bucurăm de rezultate”, a spus proprietara restaurantului, Elvira Advahov.

Businessul familiei Advahov este una dintre cele 13 companii start-up, care activează în cadrul Incubatorului de Afaceri din Cahul, iar acum, soţii au opt angajaţi.

„Noi venim nu numai cu suport nu numai ca spaţii arendă, care sunt la un preţ redus. Spre exepmlu 30 procente din preţul de piaţă mediu care avem în oraşul Cahul, dar şi suport în seminare informative, seminare de dezvoltare personalului”, a afirmat managerul Incubatorului de Afaceri din Cahul, Artur Nebunu.

Soţii, care cresc trei copii, spun că aproape tot timpul liber îl petrec în restaurantul lor. Elvira are grijă de atmosferă şi deserturi, iar Vasile monitorizează calitatea produselor şi a deservirii.

„Noi facem lucrul cu dragoste, încercăm să-i dăm încredere fiecărui angajat că este partenerul nostru. Îmi place munca noastră și ceea ce facem. Aceasta este viața noastră, noi depunem tot sufletul, dragostea și responsabilitatea, iar ea ne răsplătește”, a menţionat proprietara restaurantului, Elvira Advahov.

Soţii mai planifică să deschidă o rețea de restaurante și să lanseze cursuri de artă culinară pentru adulți și copii.

Foto: Rikosuutiset

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •